A câștigat premiul de 2.000.000.000$ la loto și, apoi, a ajuns la tribunal. Cine l-a acuzat de furt?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 06.03.2024 - 15:29
A câștigat premiul de 2.000.000.000$ la loto și, apoi, a ajuns la tribunal. Cine l-a acuzat de furt? - Foto: Profimedia Images - Rol ilustrativ

Un bărbat a câștigat premiul de 2.000.000.000$ la loto și, apoi, a ajuns la tribunal. Loteria a fost nevoită să conlucreze cu autoritățile statului pentru a nu exista nicio îndoială cu privire la persoana care a tras lozul cel mare.

SHARE

A fost scandal în California, după ce, pe 14 februarie, a fost câștigat jackpot-ul Powerball de peste 2 miliarde de dolari. Loteria l-a anunțat drept câștigător pe Edwin Castro, dar un alt bărbat a afirmat că el a cumpărat biletul „magic”, dar i-a fost furat, și a depus o acțiune în instanță.

A câștigat premiul de 2.000.000.000$ la loto și, apoi, a ajuns la tribunal. Cine l-a acuzat de furt?

Loteria din California anunțat că a verificat câștigătorul legitim al premiului Powerball, care a depășit recordul de 2,04 miliarde de dolari, după ce un bărbat a susținut că a avut biletul câștigător înainte de a i se fura. 

Într-un proces intentat pe 22 februarie la Curtea Superioară din Los Angeles, Jose Rivera a susținut că a cumpărat biletul câștigător de la Joe's Service Center din Altadena, cu o zi înainte de extragere, dar că acesta i-a fost furat de o persoană pe nume "Reggie".

Citește și: O chelneriță a primit bacșiș un bilet la loto care i-a adus 10.000.000$. Apoi, a început coșmarul

Oficialii statului California au respins afirmația lui Rivera că el este câștigătorul marelui premiu al loteriei, reiterând faptul că Edwin Castro este câștigătorul corect, așa cum a anunțat pe 14 februarie. 

"Când vine vorba de procesul de verificare a marilor câștigători, California Lottery are cea mai mare încredere în procesul său de verificare", a declarat Carolyn Becker, purtător de cuvânt al California Lottery, într-un comunicat.

"California Lottery rămâne încrezătoare că Edwin Castro este câștigătorul de drept al premiului de 2,04 miliarde de dolari provenit din extragerea Powerball din noiembrie 2022", a adăugat Becker.

Rivera i-ar fi cerut lui Reggie să îi returneze biletul după ce au fost anunțate numerele câștigătoare, dar acesta a refuzat, susținând că Reggie încerca să îl șantajeze pentru a împărți jackpotul 50/50, potrivit procesului. Rivera a declarat că nu cunoaște numele real al lui Reggie, care este un nume fictiv, potrivit procesului.

Citește și: De ce a așteptat un bărbat o lună să revendice premiul la loto de 8.000.000$. Ce strategie a avut?

"Numele adevărat ... este necunoscut reclamantului în acest moment și, prin urmare, reclamantul îl dă în judecată pe pârâț prin acest nume fictiv. Atunci când numele și capacitățile adevărate ale acestui pârât vor fi stabilite, reclamantul va modifica această plângere în consecință", se arată în proces.

Loteria din California a anunțat că Castro a câștigat 2,04 miliarde de dolari, după ce a cumpărat biletul câștigător de la Joe's Service Center înainte de extragerea din 8 noiembrie.

Potrivit plângerii, Rivera a depus o cerere la California Lottery după ce a aflat că Castro a fost câștigător, spunând că biletul său a fost furat și că câștigul său trebuie investigat de autorități și de California Lottery.

Loteria din California a anunțat că nu este "autorizată să investigheze activitatea infracțională a jucătorilor săi" și că investigațiile sunt lăsate la latitudinea autorităților locale de aplicare a legii, adăugând că "în cazul în care o agenție locală de aplicare a legii investighează astfel de acuzații, singurul rol al Loteriei este de a ajuta în această chestiune răspunzând la întrebări și/sau furnizând dovezi, așa cum permite legea".

Citește și: Ce a făcut un cuplu după ce a cumpărat un bilet la loto și a câștigat. „A adus atâta suferință”
 
Într-o scrisoare trimisă pe 17 februarie la Loteria din California, Rivera a cerut să vadă înregistrarea video în care a fost cumpărat biletul câștigător.

"Rivera este dispus să coopereze pe deplin cu investigația dumneavoastră, inclusiv să se întâlnească cu anchetatorii dumneavoastră pentru a da o declarație detaliată cu privire la cumpărarea și furtul biletului, împreună cu amenințări de șantaj", se arată în scrisoare, potrivit procesului.

"Solicităm oportunitatea de a vedea înregistrarea video care prezintă data și ora cumpărării biletului câștigător la loto la Joe's Service Center din Altadena, California, unde domnul Rivera a cumpărat biletul pe 7 noiembrie 2022.

De asemenea, așteptăm cu nerăbdare să vizionăm orice înregistrare video care pretinde că îl înfățișează pe Edwin Castro cumpărând biletul câștigător", potrivit procesului.

Avocații lui Rivera nu au răspuns imediat la solicitarea de comentarii din partea presei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te