1. Simona Halep - Este cea mai constantă jucătoare de tenis din lume. Prezentă în top 10 WTA de mai bine de șase ani, Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon în 2019 și pe cel de la Roland Garros în 2018.
De asemenea, ea a petrecut 64 de săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA, fiind pe locul 10 într-un top pe toată istoria. Simona nu impresionează doar prin calitățile sportive, ci și prin latura umană, fiind adesea apreciată de străini pentru felul natural de a fi și pentru faptul că este o persoană cu picioarele pe pământ.
Având în vedere aceste lucruri, Simona Halep este în momentul de față cel mai cunoscut sportiv român la nivel internațional și se bucură de multă apreciere și respect.
2. Prima notă de 10 din istoria gimnasticii obținută de Nadia Comăneci - Această performanță istorică a Nadiei, obținută la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976 rămâne în continuare un punct de referință în istoria sportului mondial și mulți străini fac legătura cu Nadia când aud de România.
De altfel, Nadia Comăneci, care a fost răsplătită cu 100 de mii de lei pentru această performanță, s-a mutat de ani buni în SUA și este invitată la cele mai importante gale sportive unde discută adesea despre performanța magnifică reușită.
În total, Nadia a câștigat 3 medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1976 plus alte două de aur la Jocurile Olimpice de la Moscova 1980. Astfel, Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai mari sportive din istoria României.
3. Mitul lui Dracula - Pentru străini, cu siguranță dacă spui România spui automat și Dracula. Acest mit este atât de faimos încât de mii de turiști, mulți dintre ei străini, merg anual la Castelul Bran pentru a vedea unde a trăit Dracula. De asemenea, despre mitul lui Dracula s-au făcut numeroase filme și seriale, dar și jocuri pe calculator.
În plus, în țara noastră există chiar și Vlad Cazino, primul cazino online cu tematică românească, inspirat tocmai din mitul lui Dracula. Per total, Dracula este considerat al doilea personaj ca importanță din Europa, după Sherlock Holmes.
4. Palatul Parlamentului - Impozanta clădire din centrul Bucureștiului reprezintă un punct de atracție pentru toți străinii care ne vizitează țara. Având o lungime de 270 de metri, o lățime de 240 de metri, o înălțime de 86 de metri și 92 de metri sub pământ, Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume. De asemenea, este și cea mai grea clădire din lume.
Construcția Palatului Parlamentului (Casa Poporului sau Casa Republicii în perioada comunismului) a început în 1980 și a fost inaugurată abia în 1997. Costurile s-au ridicat la aproximativ 3 miliarde de euro, iar 700 de arhitecți au lucrat sub coordonarea arhitectului-șef Anca Petrescu.
5. Transfăgărășan - Construit între 1970 și 1974, Transfăgărașan este considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa și inclusiv jurnaliștii de la Top Gear au venit adesea aici pentru a testa mașini de lux. Drumul are o lungime de aproximativ 91 de kilometri și ajunge în apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea la altitudinea de 2.042 de metri.
Transfăgărășan este pe locul doi ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina, care urcă până la 2.145 de metri. Astfel, mulți străini își doresc să ajungă în România doar pentru a face un drum pe spectaculosul Transfăgărășan.