4 destinații de călătorie, 4 experiențe culinare

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 13.09.2019 - 08:05

Cultură, relaxare, istorie, distracție, shopping, aventură. Da, dar aproape indiferent de destinație, puteți adăuga o experiență culinară elementelor clasice ale vacanței.

SHARE

În fiecare regiune și în fiecare oraș sau orășel veți găsi fel de fel de preparate tradiționale, pentru o imersie totală în „povestea“ locului. Iar în anumite destinații vă puteți lăsa papilele gustative pe mâinile bucătarilor de top ai restaurantelor premiate cu stele Michelin ori puncte Gault Millau.

Am ales patru hoteluri cu astfel de restaurante, din patru destinații de city break interesante. Nu e însă obligatoriu să vă cazați aici. Puteți doar să vă răsfățați simțurile.

Paris - Hotel Le Bristol 5*

Hotelul Le Bristol din Paris este renumit pentru rafinament și servicii exemplare. Situat pe eleganta Rue du Faubourg Saint-Honoré, în inima cartierului modei și al artei din „orașul luminilor“, hotelul este deschis din 1925 și oferă camere și apartamente decorate în stilul francez caracteristic secolului al XVIII-lea.

Aventura culinară începe în restaurantul Epicure, care dispune de o bucătărie inovativă, distinsă cu 3 stele Michelin.

Și poate continua în braseria de lux 114 Faubourg care are și ea o stea Michelin. Iar Le Bar du Bristol este locul unde trebuie să fi văzut seara în Paris.

Piscina Le Bristol oferă o vedere panoramică asupra acoperișurilor Parisului, iar Spa-ul Le Bristol by La Prairie completează atmosfera de lux și relaxare.

Amsterdam - Hotel De L’Europe 5*

Hotel De L’ Europe, inițial Clădirea Rondeel, este o adevărată oază de liniște, caracterizată de un rafinament atemporal, în centrul aglomerat al Amsterdamului.

Camerele și apartamentele înglobează elemente de design clasic și facilități de ultimă oră , cum ar fi iPad-uri, încălzire prin pardoseală și un sistem de iluminat podeaua cu senzori de mișcare, totul într-un cadru familiar, primitor, cu aer de boutique hotel.

Restaurantul Bord’Eau are o stea Michelin și 17 puncte Gault Millau și oferă o aventură culinară regizată de Chef Bas van Kranen, care amestecă ingrediente excepționale pentru a crea simfonii gastronomice pline de aromă.

Saloanele restaurantului cu vedere catre râul Amstel oferă intimitate, iar simplitatea decorului clasic și atenția serviciului sugerează stil. Braseria Hoofdstad servește preparate atent elaborate din bucătăria franceză.

Basel - Grand Hotel Les Trois Rois

Grand Hotel Les Trois Rois este unul dintre cele mai vechi hoteluri de înaltă clasă din Europa. Iar poziția privilegiată, în centrul orașului vechi din Basel, pe malul Rinului, îl face greu de uitat.

Hotelul dispune de 101 camere și apartamente, mobilate cu fler și pasiune pentru detalii într-o varietate captivantă de culori.

Restaurantul Cheval Blanc a primit 2 stele Michelin și 18 puncte Gault Millau. Iar crama oferă peste 700 de sortimente de vinuri, clienții putându-se bucura de o combinație de bucătărie franceză si elvețiană exclusivistă.

Grand Hotel Les Trois Rois mai are un restaurant, Chez Donati, cu specific italian, iar Salon de Cigare este locul în care pot fi savurate diferite sortimente de țigarete și băuturi fine din întreaga lume.

Barcelona - Hotel Arts

Hotel Arts din Barcelona este unul dintre hotelurile de lux „premium“ din Spania. Locația oferă oaspeților acces facil la tot ceea ce înseamnă Barcelona, de la construcțiile și structurile de renume mondial, până la apele înspumate ale Mediteranei și preparatele culinare tradiționale de top.

Astfel, după o zi petrecută explorând malul mării sau trecutul fascinant al metropolei, oaspeții își pot rasfăța papilele gustative la restaurantul cu specific catalan Arola, care are 2 stele Michelin și este condus de Chef Sergi Arola, sau la restaurantul Enoteca, distins cu 2 stele Michelin, care servește preparate cu specific mediteranean clasic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te