3 feluri de mâncare pe care le poți pregăti la un grătar electric

DE Newsweek România | Actualizat: 17.08.2023 - 21:57
Foto: Unsplash

Te-ai săturat de fumul dens și de mirosul său neplăcut atunci când faci grătar? Ți-ar plăcea să poți să te bucuri de mâncare fără să-ți prindă hainele miros? Ai vrea să nu mai ai grija lemnelor sau a cărbunilor lângă care trebuie să stai până te asiguri că poți pregăti carnea?

SHARE

Dacă ai impresia că acestea sunt pretenții, află că lucrurile stau diferit. Pentru că nu sunt cerințe de nerealizat. Din contră, le poți îndeplini pe toate cu ajutorul unui grătar electric, il puteti comanda de pe emag.  

Iată, așadar, 3 feluri de mâncare pe care le poți pregăti la un grătar electric, în afară de clasicii mici, pe care îi pregătești de sărbători: 

Legume la grătarul electric

Sunt întotdeauna o idee bună. Nu doar pentru că sunt pline de vitamine, ci și pentru că sunt gustoase și pot reprezenta fie o masă integrală, fie o simplă garnitură pentru orice tip de carne ți-ai dori. Unde mai pui că, fie vară, fie iarnă, un astfel de dispozitiv te poate ajuta să pregătești cele mai gustoase porții de mâncare, fără să mai fie nevoie să stai și să pregătești focul, să aștepți să se facă jar și abia apoi să pui preparatele pe foc?  

Pește la grătar electric

Este fascinant cum, în limba română, cuvântul grătar a ajuns să definească nu doar un instrument de preparare, ci chiar preparatul de mâncare în sine. Astfel, dacă ai opri un om pe stradă și l-ai întreba la ce se gândește atunci când aude termenul „grătar” îți va răspunde, fără doar și poate: mici și carne de porc. 

Aceste două preparate s-au împământenit atât de bine în mentalul colectiv, încât au devenit, practic, de nedespărțit. Însă nu doar carnea de porc ar trebui să fie vedeta. Spre exemplu, peștele pregătit la grătar este mult mai suculent și mai gustos, prinzând un gust ușor de afumătură atunci când este pregătit.

Poți prepara, spre exemplu, păstrăv la grătar cu usturoi. Dorada sau bibanul sunt alte tipuri de pește pe care le puteți găti. Poți înveli o bucată de somon în staniol, alături de legume, precum roșii, dovlecei, ceapă și usturoi. 

Iar dacă vrei un pește mai „comun”, dar cel puțin la fel de gustos, macroul este întotdeauna o alegere excelentă. Apropo, poți să pregătești chiar și fructe de mare, cu ajutorul acestui instrument care aduce un plus de savoare în bucătăria sau în afara bucătăriei oricărei gospodine. 

Salată cu brânză halloumi

Dacă ai impresia că aceasta este o rețetă potrivită doar pentru vegani, află că este unul dintre preparatele cele mai des întâlnite pe timp de vară în bucătăria mai multor restaurante. 

În plus, poate fi pregătită chiar de tine, în confortul casei tale. Și nu ai nevoie decât de acest tip de brânză pe care îl întâlnești la cele mai multe magazine și supermarketuri și al cărui preț nu diferă foarte mult de cel al brânzei normale.

Dacă te întrebi ce mai poți adăuga în această salată, răspunsul este simplu: castraveți, roșii, rucola și cam orice tip de legume îți dorești. Practic, această rețetă nu diferă foarte mult de cea folosită pentru prepararea unei salate normale cu brânză.  

De ce să-ți cumperi un grătar electric dacă ai deja unul normal?

Nu te-au convins rețetele de mai sus? Nu-i nimic. Acest instrument minune dispune de suficiente calități care să o facă. Cel mai probabil, ți-ai dat seama deja că poți să termini mâncarea mult mai repede. Și că nu ai nevoie de cărbuni sau de lemne. Ceea ce este ideal mai ales în cazul în care nu ai de unde să faci rost de ele. Sau în cazul în care locuiești la bloc și vrei, totuși, să simți gustul unor astfel de preparate. 

Imaginează-ți doar cât de cool vei fi să-ți prepari frigăruile în bucătărie și să termini totul într-un timp record. Pentru că aceasta este, de fapt, calitatea principală a instrumentelor care te ajută în bucătărie. Îți diminuează timpul de muncă și te provoacă și pe tine să începi să-l valorifici diferit.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te