VIDEO Nebunia electrificării: Noua generație a temutului tanc american M1 Abrams va fi hybrid

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.10.2022 - 19:17

Electrificare, electrificare și, iar, electrificare. Deși emisiile de noxe sunt ultima problemă a tancurilor pe câmpul de luptă, noua generație a temutului tanc american M1 Abrams va avea sistem de propulsie hybrid... Pentru că este mai silențios și oferă autonomie superioară.

SHARE

General Dynamics Land Systems, producătorul temutelor tancuri americane Abrams, a dat publicității câteva detalii despre noua generație de tancuri AbramsX, precum și o randare a viitorului vehicul militar. 

Viitorul M1 Abrams este proiectat să fie mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, mai silențios, mai ușor și să aibă un echipaj mai mic, printre alte caracteristici, relatează thedrive.com.

Sistemul de propulsie al „mașinăriei infernale” va fi, în premieră, unul de tip hybrid.

„Conceptul AbramsX este o vitrină tehnologică. Prezintă o greutate redusă, pentru o mobilitate și o transportabilitate îmbunătățite, oferind aceeași gamă tactică ca și M1A2 Abrams, cu un consum de combustibil cu 50% mai mic”, a informat General Dynamic Land Systems.

Citește și: FOTO Recruții ruși fug de pe front, Putin are SUV nou: Aurus Komendant. Costă cât două Rolls-uri

„Sistemul de propulsie hybrid al lui AbramsX susține strategiile de climatizare și electrificare ale armatei SUA, îmbunătățește capacitatea supraveghere silențioasă și chiar permite o mobilitate silențioasă”, a explicat producătorul.

Din randări, se observă că prototipul de tanc AbramX prezintă o turelă și o carcasă care au cel puțin o formă externă modificată semnificativ în comparație cu designul „moștenit” de la M1. Acest lucru s-ar alinia cu eforturile de reducere a greutății vehiculului pentru a-i îmbunătăți mobilitatea, atât pe drum, cât și în teren accidentat, precum și capacitatea sa de a fi transportat în interiorul diferitelor mijloace de transport, precum avioanele.

Citește și: VIDEO Trei tineri au furat un Maserati, i-au „rupt” accelerația și s-au făcut praf. Unul a murit

Conform armatei SUA, tancul M1A2 System Enhanced Package Version 3 (SEPv3), cea mai modernă versiune a lui Abrams aflată în serviciu în prezent, înclină balanța cu 73,6 tone, cântărind cu peste 10 tone mai mult decât M1 original.

Greutatea tancului, cuplată cu dimensiunile sale fizice, impun limite asupra numărului de unități ce pot fi transportate în interiorul navelor sau avioanelor, un factor cheie în achiziționarea de către armată a noilor nave de sprijin pentru manevre (ușoare). Există de mult timp îngrijorări cu privire la modul în care greutatea și dimensiunea fizică a tancului îi limitează capacitatea de acțiune îndepărtate, precum cele din Europa.

„Cu o dimensiune redusă a echipajului și letalitate augmentată cu sisteme AI, cu o mobilitate superioară, cu capacități autonome activate de AI, fără echipaj, AbramsX poate fi un o adevărată cheie pe câmpurile de luptă”, notează General Dynamics Land Systems.

Tancurile Abrams actuale au echipaje formate din patru oameni, comandant, tunar, servant (cel care încarcă tunul) și șofer. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te