VIDEO Copiii viitorului pot crește în laboratoare EctoLife. Apeși un buton și „naști”

DE Elena Andrei | Actualizat: 12.12.2022 - 20:07
Copiii viitorului pot crește în laboratoare EctoLife/Foto: twitter
Copiii viitorului pot crește în laboratoare EctoLife/Foto: twitter
Copiii viitorului pot crește în laboratoare EctoLife/Foto: science
Copiii viitorului pot crește în laboratoare EctoLife/Foto: science

O instalație de naștere care poate crește până la 30.000 de copii pe an în interiorul unor pântece artificiale ar putea rezolva problema ratei scăzute de natalitate din lume, despre care Elon Musk crede că este cea mai importantă amenințare la adresa civilizației umane.

SHARE

Un nou videoclip conceptual face un tur prin The EctoLife Artificial Womb Facility, unde sute de fetuși stau în capsule transparente care au temperatura controlată și dispun de un cordon ombilical pentru a primi oxigen și nutrienți. 

Hashem Al-Ghaili, producător de film și biotehnolog, a creat filmul pentru a atrage atenția asupra unor astfel de tehnologii ce ar permite femeilor cărora le-a fost îndepărtat uterul să nască, ar reduce nașterile premature și ar combate declinul populației.

Procesul ar folosi fertilizarea invitro, permițând părinților să aleagă "embrionul cel mai viabil și cel mai superior din punct de vedere genetic", care poate fi, de asemenea, modificat genetic pentru a personaliza trăsăturile, inclusiv puterea fizică și pentru a elimina bolile moștenite. 

Deși videoclipul este un concept, Al-Ghaili a declarat că acesta se bazează pe 50 de ani de cercetări științifice revoluționare efectuate de cercetători din întreaga lume, iar astfel de capsule de naștere ar putea fi răspândite peste doar câteva decenii.

Videoclipul se prezintă ca o reclamă pentru EctoLife, ce permite cuplurilor infertile să conceapă un copil.

Instalația dispune de 75 de laboratoare, fiecare cu până la 400 de capsule de creștere concepute pentru a reproduce condițiile reale din uterul mamei și include senzori care monitorizează semnele vitale ale copilului.

Aceasta include bătăile inimii, temperatura și saturația de oxigen.

Capsulele sunt, de asemenea, echipate cu o cameră dotată cu inteligență artificială care scanează în permanență fătul pentru a detecta eventuale anomalii genetice și monitorizează procesul general de creștere.

Părinții primesc o aplicație care redă imagini în direct cu bebelușul lor în interiorul capsulei, alături de afișarea semnelor vitale.

De asemenea, în videoclip se precizează că părinții pot înregistra mesaje care vor fi redate în interiorul uterului artificial și pot crea liste de redare de muzică pentru bebelușii lor.

În timp ce videoclipul se concentrează pe îmbunătățirea ratelor de natalitate, acesta menționează, de asemenea, că „ferma de naștere” este destinată și femeilor care se tem de sarcină din cauza durerii în travaliu și a recuperării ulterioare.

Procesul de naștere presupune ca părinții să apese un buton de pe capsulă.

Videoclipul, care arată ca o scenă din filmul Matrix din 1999, este doar un concept deocamdată, dar ar putea fi folosit în viitor, deoarece lumea se confruntă cu un declin demografic.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te