Sute de locuri de muncă, desființate la TikTok. Postările vor fi moderate de inteligenţa artificială

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.10.2024 - 08:32
Sute de locuri de muncă, desființate la TikTok. Postările vor fi moderate de inteligenţa artificială - Foto: Flickr/Nordskov Media - Imagine cu rol ilustrativ
Sute de locuri de muncă, desființate la TikTok. Postările vor fi moderate de inteligenţa artificială - Foto: Flickr/Nordskov Media - Imagine cu rol ilustrativ

Sute de locuri de muncă, desființate la TikTok. Postările vor fi moderate de inteligenţa artificială. „Facem aceste schimbări ca parte a eforturilor noastre continue de a consolida şi mai mult modelul nostru global de operare pentru moderarea conţinutului”, a explicat compania.

SHARE

Platforma de social media TikTok concediază sute de angajaţi din forţa sa de muncă la nivel global, inclusiv un număr mare de angajaţi din Malaezia, a declarat vineri compania, în timp ce îşi îndreaptă atenţia către o utilizare mai mare a inteligenţei artificiale în moderarea conţinutului, transmite News.ro, citând Reuters.

Citește și: TikTok anunță schimbări majore: Elimină funcția ce recompensează utilizatorii. Care este motivul?

Sute de locuri de muncă, desființate la TikTok. Postările vor fi moderate de inteligenţa artificială

Două surse familiare cu problema au declarat anterior pentru Reuters că peste 700 de locuri de muncă au fost desfiinţate în Malaezia.

TikTok, deţinută de grupul chinez ByteDance, a clarificat ulterior că mai puţin de 500 de angajaţi din această ţară au fost afectaţi.

Angajaţii, dintre care majoritatea erau implicaţi în operaţiunile de moderare a conţinutului companiei, au fost informaţi miercuri seara prin e-mail despre concedierea lor, au spus sursele, cerând anonimatul, deoarece nu erau autorizaţi să vorbească cu mass-media.

Ca răspuns la întrebările Reuters, TikTok a confirmat disponibilizările şi a spus că se aşteaptă că mai multe sute de angajaţi vor fi afectaţi la nivel global, ca parte a unui plan mai larg de îmbunătăţire a operaţiunilor sale de moderare.

Citește și: Experiență de neuitat în România. Intrarea costă doar 15 lei și e virală pe TikTok

TikTok foloseşte o combinaţie de detectare automată şi moderatori umani pentru a revizui conţinutul postat pe site.

ByteDance are peste 110.000 de angajaţi în peste 200 de oraşe la nivel global, potrivit site-ului web al companiei. F

Firma de tehnologie plănuieşte, de asemenea, mai multe reduceri de personal luna viitoare, deoarece încearcă să îşi consolideze unele dintre operaţiunile regionale, a spus una dintre surse.

„Facem aceste schimbări ca parte a eforturilor noastre continue de a consolida şi mai mult modelul nostru global de operare pentru moderarea conţinutului”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok, într-un comunicat.

Compania se aşteaptă să investească 2 miliarde de dolari la nivel global în încredere şi siguranţă în acest an şi va continua să îmbunătăţească eficienţa, 80% din conţinutul care încalcă regulile fiind acum eliminat de tehnologiile automatizate, a spus purtătorul de cuvânt.

Disponibilizările au fost raportate pentru prima dată de portalul de afaceri The Malaysian Reserve, joi.

Reducerile de locuri de muncă au loc pe măsură ce firmele globale de tehnologie se confruntă cu o presiune mai mare de reglementare în Malaezia, unde guvernul a cerut operatorilor de reţele sociale să solicite o licenţă de operare până în ianuarie, ca parte a unui efort de combatere a infracţiunilor cibernetice.

Malaezia a raportat o creştere mare a conţinutului dăunător al reţelelor sociale la începutul acestui an şi a îndemnat firmele, inclusiv TikTok, să intensifice monitorizarea pe platformele lor.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te