Microsoft calcă pe urmele Apple: aplicații Android, pentru Windows 11, prin Amazon Appstore

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 25.06.2021 - 11:13
Windows 11 / Foto: theverge.com
Aplicații Android pe Windows 11. / Foto: xda-developers.com

Microsoft a lansat sistemul de operare Windows 11. După modelul Apple OS X, pentru ușurință în utilizare, trecerea se va face ca update la Windows 10. Iar una dintre principalele noutăți o constituie integrarea App-urilor Android în Microsoft Store, prin Amazon Appstore.

SHARE

Apple OS X a câștigat mulți adepți prin partajarea și suportarea App-urilor iOS, pentru dispozitivele mobile din Apple Store, pe desktop-urile și laptop-urile cu OS X. Iar acum, nouă versiune a sistemului de operare Windows, lansată la şase ani după Windows 10, face cam același lucru cu integrarea Android.

Astfel, App-urile Android listate în Windows Store vor putea fi „trase” în taskbar sau instalate alături de App-urile Windows obișnuite. Ceea ce înseamnă, de exemplu, că Windows 11 poate rula aplicații care nu au și versiune pentru web, precum Snapchat, Instagram, Ring, Roomba. În cadrul evenimentului de lansare Windows 11, Microsoft a demonstrat că pe sistem funcționează TikTok.

Citește și: Viitorul autoturismelor, între baterii și pile de combustie cu hidrogen

De asemenea, compatibilitatea cu App-urile Android deschide ușa Windows 11 pentru aplicațiile pentru dispozitivele inteligente din casă, de pildă, care, în momentul de față, nu pot fi utilizate decât pe smartphone-urile cu Android și pe dispozitivele cu iOS sau OS X.

Nu e clar deocamdată, însă, câte dintre dispozitivele actuale ce vor trece la Microsoft 11 vor putea suporta aplicațiile Android, având în vedere că Microsoft condiționează rularea App-urile de tehnologia Intel Bridge.

Microsoft a cochetat cu ideea rulăriile App-urilor Android pe Windows dinainte de lansarea lui Windows 10, dar s-a poticnit în Universal Windows Platform. Acum, râmâne de văzut dacă noua stategie va fi câștigătoare. În momentul de față, Windows 10 are 1,3 miliarde de utilizatori, 1,65 miliarde de utilizatori folosesc dispozitive Apple, cu iOS sau OS X, iar aproximativ trei miliarde de utilizatori au Android.

Citește și: Honda Civic renunță la noncoformism: design mai cuminte și motorizări exclusiv e:HEV

Noi funcții Windows 11

Windows 11 vine cu noi funcții și o capacitate sporită de multitasking. De pildă, prin intermediul funcţiei Desktops, se pot crea desktop-uri separate pentru fiecare tip de activitate (muncă, gaming sau şcoală), ce pot fi personalizate, apoi, după bunul plac.

Funcţia de Chat din Microsoft Teams este integrată în taskbar, iar utilizatorii se pot conecta instantaneu, prin text, voce, chat sau video, cu oricare dintre contactele lor, de oriunde, indiferent de platformă sau dispozitiv - Windows, Android sau iOS. Mai mult, dacă persoana cu care încearcă să se ia legătura nu are aplicaţia Teams, conexiunea poate fi realizată prin intermediul SMS-ului bidirecţional.

De asemenea, Windows 11 nu i-a uitat pe gameri. Sistemul integrează DirectX 12 Ultimate, care oferă o grafică impresionantă, la frecvenţe mari ale cadrelor, DirectStorage. pentru timpi de încărcare mai rapizi şi experienţe de utilizare care pun un accent mai mare pe detalii, sau Auto HDR, pentru o gamă de culori mai largă şi mai vie.

Ce resurse hardware sunt necesare pentru Windows 11

Pentru a fosi Windows 11 este nevoie de un procesor pe 64 de biți și minimum 4 GB de RAM și 64 GB de spațiu de stocare. Viteza minimă a procesorului este de 1 GHz.

Placa video trebuie să fie compatibilă cel puțin cu DirectX 12, cu driver WDMM 2.0. Iar monitorul trebuie să aibă o diagonală de minimum 9 inch și rezoluție 720p.

Pentru instalare este nevoie de cont Microsoft și conexiune la internet.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te