VIDEO Motorsport: Podium-surpriză la viteză în coastă, în prima etapă de la Cheile Grădiștei

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 22.06.2020 - 12:21
Foto: abimages.ro

La volanul monopostului său Norma M20FC, Emil Nestor a obținut cei mai buni timpi în Cupa Cheile Grădiștei, prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2020. Simone Tempestini a terminat pe 2, iar pe 3, surpriză, s-a clasat campionul 2019 la Debutanți Radu Benea.

SHARE

În absența marelui său rival Lucien Hora, Nestor a dominat autoritar ambele zile de concurs de pe traseul intrat în circuitul de viteză în coastă din 2019. Încă de sâmbătă, de la antrenamente, pilotul cu Norma M20FC a stabilit un nou timp de referință pe urcarea de 3,3 kilometri către Complexul Cheile Grădiștei - Fundata, doborând ștacheta la 1:45,332.

Duminică, Emil Nestor a început la fel de bine și și-a îmbunătățit din nou timpul, încă de la recunoașteri, ajungând la finiș în 1:44,112, pentru ca ulterior, în prima manșă de concurs să bifeze un incredibil 1:43,928. Anul trecut, acesta stabilea primul record, câștigând etapa, cu 1:46,514.

Deși a doua manșă de concurs din acest weekend s-a desfășurat imediat după o ploaie torențială, Nestor s-a descurcat excelent și timpul său total de 03:41,504 după cele două urcări, i-a asigurat o victorie clară în runda inaugurală a CNVC 2020.

Locul 2 la Cupa Cheile Grădiștei powered by Total a fost obținut de campionul național de raliuri ”en-titre”, Simone Tempestini. După ce în prima manșă a avut doar al șaselea timp, pilotul Napoca Rally Academy a profitat din plin de asfaltul ud. La prima sa competiție cu noua sa mașină de concurs, Skoda Fabia R5, Tempestini s-a impus în Categoria I, cea dedicată automobilelor de producție.

Marea surpriză de pe podium a fost Radu Benea. Campion anul trecut la Debutanți, timișoreanul a concurat cu un Mitsubishi Lancer Evo8 RS și a impresionat atât în prima manșă, când a fost asfaltul uscat, cât și în cea de-a doua.

Costi Stratnic (Dacia STCC) s-a clasat al patrulea, fiind urmat de Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5), Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), Horia Gheorghe (Mitsubishi Lancer EVO 9) și Elias Răduță (Mercedes Benz 190).

Ciprian Ciobotaru a bătut fără emoții la Grupa A, având un avantaj final de 19,088 secunde înaintea lui Marc Banca, următorul clasat, în timp ce la Grupa N s-a impus Claudiu Erham, conform clasamentului provizoriu FRAS.

Bogdan Rusea (Renualt Megane) s-a impus clar la 2 Roți Motrice, acolo unde au concurat nu mai puțin de 21 de concurenți.

La echipe, victoria a revenit celor de la RWD Racing Team (Nestor, Mirea, Stoian), în timp ce Rally Dream Team a fost pe doi cu Szabo, Ciobotaru și Cozma.

Următoarea rundă a CNVC 2020 va avea loc pe 4-5 iulie, la Reșița. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te