VIDEO Maccarone, "groparul" Stelei din 2006, va antrena o rivală a roș-albaștrilor? "Mă sună"

DE Sorin Ion | Actualizat: 27.04.2023 - 17:59

Massimo Maccarone, "groparul" Stelei din 2006, când golul său a împiedicat formația din Ghencea să ajungă în semifinalele Cupei UEFA, nu exclude ipoteza de a antrena o echipă rivală a roș-albaștrilor.

SHARE

Massimo Maccarone, "groparul" Stelei din 2006, a acordat, cu ocazia împlinirii a 17 ani de la acel eveniment, un amplu interviu publicației de specialitate Prosport.ro.

VIDEO Maccarone, "groparul" Stelei din 2006, va antrena o rivală a roș-albaștrilor? "Mă sună"

Coșmar pentru suporterii Stelei, erou pentru cei ai lui Dinamo, Maccarone a fost și membru DDB (Doar Dinamo București – organizație a suporterilor). Întrebat dacă mai corespondează cu fanii alb-roșiilor, Maccarone a răspuns: "Da, sunt în contact cu ei. Mă sună în fiecare an. Mă simt foarte bine pentru acest lucru, înseamnă că am făcut ceva bine dacă-și amintesc de mine și după acești toți ani. Mă bucură acest aspect. Sunt suporter al echipei Dinamo și sper să promoveze înapoi în prima ligă. Poate, în viitor, cine știe, voi antrena echipa".

Fotbalistul italian a rememorat partida Middlesbrough – Steaua 4-2, în care el a înscris golul decisiv, în ultimele minute de joc. La București, românii se impuseseră cu 2-1. În meciul retur, Steaua a condus cu 2-0, dar englezii au reușit să remonteze, marcând 4 goluri.

Citește și: Apartamentele costă în medie 1.453 euro/mp. Cum au evoluat prețurile în 10 mari orașe

"Emoție! Stadionul era plin și toți au crezut că putem întoarce. Dacă asculți fanii după ce am marcat golul din ultimul minut, e ceva extraordinar. Mi se face pielea de găină și acum, când revăd golul, e ceva normal. A fost un gol important! Azi, dacă mă duc pe Riverside Stadium, pot să revăd, în minte, acel gol, acel moment. E mereu în mintea mea! Este, clar, unul dintre cele mai importante pe care le-am marcat", a spus Maccarone.

"Primul lucru pe care mi-l amintesc este golul de la finalul meciului, cel de 4-2. Cu o lună înainte, la Basel, am reușit să răsturnăm situația. A fost ceva incredibil să reușim același lucru în faza următoare, în semifinale, cu aproximativ o lună mai târziu. De obicei, când ești condus cu trei goluri, rareori, poate o dată în carieră reușești să revii și să te califici. Noi am reușit asta de două ori într-o lună" – povestește Massimo Maccarone.

Citește și: Rusia a declanșat un „război hibrid” la sud de România, după ce Bulgaria a oferit arme Ucrainei

În acea ediție de Cupa UEFA, în sferturile de finală, Basel a câștigat 2-0 pe teren propriu și a avut 1-0 în minutul 23 în Anglia. Middlesbrough a câștigat 4-1, cu Maccarone marcând golul calificării în minutul 90. Pe atunci, regula golului marcat în deplasare era decisiv, astfel, la 3-1 pentru englezi, elvețienii s-ar fi calificat mai departe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te