VIDEO Echipajul românesc Simone Tempestini - Sergiu Itu, start în Campionatul European de Raliuri

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 28.02.2023 - 14:12

Septuplul campion național de raliuri și singurul pilot din România care a triumfat în WRC, italianul cu buletin românesc Simone Tempestini se pregătește de un sezon plin în Campionatul European de Raliuri (ERC) 2023, alături de copilotul său Sergiu-Sebastian Itu.

SHARE

Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu, împreună cu echipa Napoca Rally Academy, vor lua startul în Campionatul European de Raliuri (ERC) 2023, iar prima etapă va fi în Portugalia, în perioada 11-12 martie. 

După ce în 2022 cei  doi s-au situat pe locul 4 în clasamentul final al Campionatului European de Raliuri, chiar dacă nu au participat la ultimele 2 etape, din lipsa finanțării, Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu sunt hotărâți ca în 2023 să participe la cât mai multe etape europene.

Citește și: VIDEO Italianul cu buletin românesc Simone Tempestini, pentru a 7-a oară campion național de raliuri

"Participarea la cât mai multe etape din Campionatul European de Raliuri este unul dintre obiectivele noastre pentru sezonul 2023.

Noi, într-adevăr, ne-am dori să putem lua startul la toate cele 7 etape care nu sunt concomitente cu Campionatul Național de Raliuri, un alt obiectiv de-al nostru. Cu siguranță vom încerca, dar știm că va a fi o provocare îndrăzneață să reușim", a declarat Simone Tempestini.

Citește și: Primul sportiv tetraplegic din lume campion național de raliuri este român. „Mi-am urmat visul”

Începem în Portugalia, un raliu greu, un raliu care îmi place mult

Simone se reîntoarce în mașina de curse după o pauza de 4 luni. Din cauze organizatorice, nu a fost posibil să mai participe, cum a făcut anul trecut, la nicio competiție premergătoare, dar va avea 2 sesiuni de teste înainte de primul raliu al sezonului.

"Sunt bucuros că începem în Portugalia, un raliu care îmi place mult și care îmi aduce aminte de reușitele mele din Campionatele mondiale - JWRC și WRC2.

Va fi un raliu greu, cu mulți concurenți de top, în care ritmul va fi unul foarte ridicat și nici nu este un traseu prea lung. Asta înseamnă că va trebui să pornim tare încă de la început și să fim în stare să facem față provocărilor din traseu, kilometru după kilometru. Vom încerca să fim cât mai eficienți în pregătirea raliului și dacă vom reuși, vom avea posibilitatea să ne luptăm pentru pozițiile fruntașe", a afirmat Simone. 

Adversari redutabili, în ERC 2023

La etapa din Portugalia sunt anunțați concurenți din toată Europa, cu mai mulți campioni la start, alături de Simone, Campionul României.

Vor fi prezenți campionul European 2022, spaniolul Llarena, campionul polonez Kristenson, campionul Austriac Wagner, multiplul campion Frances Bonato, campionul Ungariei, Ostberg.

Vor fi peste 20 de mașini care se vor lupta pentru primele poziții.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te