VIDEO Cum s-a antrenat iarna campionul la triplusalt Cristi Boboc: „Cu hainele pe noi, nu e normal”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 02.04.2023 - 09:25

Campionul național și balcanic la atletism, disciplina triplusalt, Cristi Boboc a dezvăluit care sunt secretele care duc la performanță, dar și în ce condiții improprii este nevoit să se antreneze.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Viața unui sportiv profesionist este pe cât de palpitantă, pe atât de grea. Disciplina este esențială în cariera sportivă. Însă, pe lângă aceasta, antrenamentele sunt de asemenea importante.

Cristi Boboc face sport de la 14 ani, iar de la 16 ani și-a dat seama că vrea să tranforme pasiunea în carieră. Nu își vede viața fără sport, se antrenează de șase ori pe săptămână și încearcă de fiecare dată să dea tot ceea ce este mai bun.

„Facem exerciții pirometrice, adică unilaterale pentru explozie, detentă, mobilitate, avem și exerciții de forță, greutăți mari puse pe spate, să umflăm picioarele și să avem forță pentru a ne deplasa spre înainte, scări, tot așa pentru a ne dezvolta viteza de reacție”, a explicat Cristi Boboc, relatează dobrogea.tv.

Citește și: VIDEO O bătrână s-a urcat într-un microbuz și a refuzat să se așeze. Șoferul a luat-o la pumni

Performanța implică de foarte multe ori “sacrificii”

Atleții care urcă pe podium înțeleg importanța unui stil de viață dedicat sportului. Aceasta implică de foarte multe ori și “sacrificii”, pentru atingerea performanțelor.

„Este un sport individual și trebuie să fii perseverent în ceea ce faci. Îmi iau și medicamentația, pentru că necesită o medicamentaţie, suplimente pentru că este un sport dur, proba triplusalt pune multă solicitare pe articulații”, a mai spus Cristi Boboc.

„Munca aceasta presupune sacrificii: durere, nopți nedormite câteodată”, a afirmat și antrenorul de atletism Daniel Cojocaru.

Citește și: VIDEO Un balon cu aer cald ia foc în zbor, pasagerii încearcă să se saleveze sărind: 2 morți

Alimentanția este de asemenea esențială în pregătirea unui sportiv. Pe lângă antrenamentele propriu zise, mâncarea, spune Cristi, contează în proporție de 80%.

„Din alimentele sănătoase îți poți lua macronutrienții și nutrienții necesari, ai nevoie de proteină care ajută la refacerea masei musculare și carbohidrații care îți dau energie să poți duce antrenamentul la bun sfârșit”, a mai spus Cristi Boboc.

Iarna trecută ne-am încălzit foarte greu, făceam antrenamentul cu hainele pe noi

Antrenorii și sportivii constănțeni au totuși o dezamăgire. Constanța nu beneficiază de locuri special amenajate în care iubitorii de sport se pot dezvolta. De multe ori aceștia sunt nevoiți să se antreneze pe vânt, ploaie sau chiar ninsoare.

„Ce este cel mai dureros că într-un oraș cum este Constanța, am ajuns în situația în care trebuie să contruism ceva modern, nou, dar ce facem cu cei care practică atletismul? Nu avem nicio bază în care să putem să ne desfășurăm, măcar la un sfert din condițiile pe care le avem acum, activitatea”, a precizat Daniel Cojocaru.

„Iarna trecută ne-am încălzit foarte greu, făceam antrenamentul cu hainele pe noi și nu este normal pentru un sportiv de performanță care se afișează la campionatele naționale și la cele balcanice”, a spus Cristi Boboc.

De-a lungul carierei sale, Cristi a luat multe medalii de aur, iar în 2018 a obținut titul de campion național și balcanic la atletism, disciplina triplusalt cu un rezultat de 16.37 metri.

Acum pentru el urmează alte provocări: își dorește să participe la Campionatul Național în Aer Liber, la Campionatele Internaționale ale României, dar și la Campionatul Mondial de Atletism care va avea loc în Budapesta.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te