Una din cele mai bune gimnaste din România, accidentare de coșmar. Aproape să își piardă piciorul

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.12.2021 - 14:49
Una din cele mai bune gimnaste din România, accidentare de coșmar. Aproape să își piardă piciorul

Shakira Cantaragiu, una dintre cele mai promițătoare junioare ale țării, a suferit o accidentare terifiantă în timpul unui exercițiu la paralele și ar fi putut să-și piardă piciorul din acest motiv.

SHARE

Sportiva a fost internată de urgență la Timișoara, iar cazul său tulburător a readus în discuție siguranța pe care copiii o au în țară, chiar și când vine vorba despre loturile națională, așa cum e cazul micuței Shakira, care va împlini 15 ani pe 30 decembrie.

Citește și: FOTO Fata lui Ion Țiriac trăiește la Miami unde studiază economia. Ce magazin de lux deține în SUA


ProSport a aflat că gravitatea acestei situații ar fi determinat surse federale să încerce „ascunderea” lui, pentru că impactul și consecințele vor fi foarte mari. Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică, a vorbit despre această accidentare horror și a explicat cum încearcă forul pe care îl conduce să ajute sportiva, dar și să prevină apariția unor noi cazuri de acest fel.

Citește și: Operațiunea „Calul troian”: China plantează rachete ascunse în containere în porturi civile

Un simplu antrenament s-a transformat într-un coșmar pe care Skakira Cantaragiu nu-l va uita niciodată. În timpul unui exercițiu la paralele, gimnasta, care se afla la Deva în grupa coordonată de Lucian Sandu, a suferit o accidentare terifiantă.

Adolescenta de nici 15 ani a fost internată de urgență la Timișoara, iar medicii de acolo au fost pur și simplu șocați de ceea ce au văzut. Surse autorizate au dezvăluit pentru ProSport că micuța gimnastă a fost la un pas să își piardă piciorul.

Carmencita Constantin, președintele FRG a spus: 

„Gimnastica este un sport care este foarte expus riscurilor mari. Părinții și copiii și-l asumă. În momentul în care se trece de la faza de inițiere în zona de sport profesionist, toată lumea știe ce se poate întâmpla. Aceste accidentări sunt cunoscute, nu sunt numai la noi. Cu siguranță că sunt nedorite, dar ele se întâmplă în fracțiuni de secundă. Categoric învățăm din fiecare, categoric luăm măsurile posibile ca ele să nu se mai repete...

Am apăsat pedala prevenirii accidentelor. Am vorbit și cu specialiști din aviație, dar nu reușesc să găsesc un program de cercetare, care să îmi spună că e bună o anumită metodă. Nu inventez eu roata, am nevoie de ceva testat pe care să îl putem implementa și sportivilor”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.