„Stejarii" au învins „Condorii” în Chile

DE Alexandru Pop | Actualizat: 10.06.2019 - 19:02
Stejarii, imediat după victoria din Chile Foto: FRR

Echipa de rugby a României a câștigat în această dimineață primul meci din turneul pe care îl face în America de Sud.

SHARE

La Valparaiso, pe Stadionul Elias Figueroa, Stejarii au învins  Chile, în prima partida oficială din istoria celor două reprezentative cu 27-11 (la pauză 13-3).

Stejarii au marcat primele 3 puncte prin Florin Vlaicu, după o lovitură de pedeapsă acordată chiar în debutul meciului după ce grămada chiliană a România a trecut la conducere până la finalul jocului. 

Au urmat minute bune de joc de partea Stejarilor, însă șarjele lui Adrian Ion, Marius Antonescu și Mihai Macovei au fost respinse de apărarea precisă a chilienilor. Mai mult, aceștia s-au apropiat la 5 metri de terenul de țintă al României.

Până la pauză inițiativa a aparținut elevilor lui Marius Țincu, care au punctat prin Eugen Căpățînă, ce a finalizat o frumoasă acțiune cu molul pornită de la o tușa bătută în apropierea terenului de țintă chilian.

Florin Vlaicu a transformat, 13-3 și după 40 de minute, România conducea Chile cu 13-3. Începutul părții secunde i-a găsit tot pe Stejari atacând, tânărul Tudor Boldor culcand balonul în terenul de țintă, faza eseului pornind de la Constantin Pristavita. Vlaicu a transformat și România s-a desprins la 20-3.

Chile nu a dezarmat și în minutul 51 avea să realizeze cea mai periculoasă faza a partidei, însă patrunderile lui Ramon Ayarza și apoi, Matias Dittus, s-au oprit în zidul Stejarilor.

Două minute mai târziu însă aveau să puncteze prima încercare, un balon de urmărire trimis inteligent de Julio Blans, fiind agățat de Inaki Ayarza și culcat în terenul de țintă. Videla ratează însă transformarea, 20-8. În continuare, cei care pun puncte pe tabela sunt tot gazdele, prin penalitatea concretizată de Videla, 20-11.

Ultimele minute de joc au aparținut Stejarilor care au mai marcat un eseu, prin Florin Vlaicu, acesta continuând o acțiune a molului. Tot el a și transformat, închizând tabela la 27-11. De remarcat este faptul că în acest meci au debutat trei tineri jucători, Taylor Gontineac, Mihai Lamboiu și Gabriel Rupanu. 

Săptămâna viitoare, pe 16 iunie, la ora 01:30, România va întâlni la Jundiai, pe Stadionul Jayme Cintra,  în cel de-al doilea meci test al lunii, Brazilia.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -