VIDEO Serena Williams, câștig de 1,8 milioane de dolari, amendă de 17.000 de dolari

DE Paul Cozighian | Actualizat: 10.09.2018 - 18:00

Jucătoarea americană de tenis a primit o amendă de doar 17.000 de dolari pentru scandalul pe care l-a făcut în finala US Open. Pentru prezența ei în acest ultim act de la New York, Serena Williams a primit 1,8 milioane de dolari.

SHARE

Serena Williams a creat haos la New York, în finala US OPEN, pentru faptul că arbitrul principal, portughezul Carlos Ramos, nu a făcut altceva decăt să aplice regulamentul. Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, i-a transmis indicații din tribună, lucru interzis în turneele de Grand Șlem și sancționabil chiar dacă jucătoarea a declarat că nu a văzut gesturile acestuia.

Serena Williams a început să urle la arbitru la fiecare schimbare de teren, tratându-l de hoț și de mincinos și ordonându-i în repetate rânduri să-și ceară scuze în fața publicului. La un moment dat, complet isterică, i-a spus acestuia să tacă din gură, amenințându-l că nu va mai arbitra niciodată vreun meci în care ea va fi pe teren! La final, nici nu a mai dat mâna cu el, așa cum o cere protocolul.

Cultul personalității, îngâduința și pasivitatea presei și federației americane.

Ca și în România, unde nimeni nu se mai poate atinge de Simona Halep, indiferent dacă pierde sau câștigă, la fel se procedează – iată – și în SUA, unde ziariștii prezenți la conferința de presă ce a urmat finalei nu au avut curajul să o întrebe mai nimic pe Serena legat de atitudinea ei față de arbitrul principal și față de publicul pe care și l-a făcut părtaș cauzei ei, ignorând regulamentul dar și performanța adversarei. 

Tânăra japoneză Naomi Osaka, în vârstă de numai 20 de ani, pentru care Serena Williams este un adevărat idol, aproape că nu s-a mai putut bucura de performanța obținută. O singură întrebare mai tăioasă a fost pusă cu mult tact în finalul conferinței de presă de către un veteran al circuitelor, jurnalistul Bill Simons de la revista „Inside Tennis Magazine”,  care a întrebat-o pe Serena „dacă ar putea să dea timpul înapoi ce ar fi schimbat din comportamentul ei pe teren”, la care Serena Williams a avut un răspuns uluitor, făcând aluzie că s-a simțit discriminată:

„Ramos (n.red.: arbitrul) a susţinut că trişez, iar eu nu trişam. Am văzut bărbaţi spunându-le multe lucruri arbitrilor de scaun. Eu lupt pentru drepturile femeilor şi pentru egalitate. Faptul că după ce au am spus «hoţ» mi-am luat un game m-a făcut să mă simt că a fost o atitudine sexistă. (Arbitrul) nu i-a luat niciodată un game unui bărbat pentru că l-a făcut «hoţ» . Pentru mine este ceva de neînţeles. Dar voi continua să lupt pentru femei şi să lupt pentru egalitate...”, a încheiat Williams, în aplauzele asistenței.

Fair play la Serena?

Reacția președintei board-ului federației americane de tenis USTA, Katrina Adams, care este în același timp președinta „US Open” dar și a „Fed Cup”, este de asemenea incredibilă. Iata câteva extrase din declarația ei oficială, transmisă presei după festivitatea de premiere: „Atitudinea Serenei pe podium a demonstrat clasă și fair-play. Era momentul Naomiei și Serena și-a dorit ca ea să se poată bucura de victorie. A fost un gest de clasă din partea unei adevărate campioane. (...) Serena lucrează în continuu pentru a progresa și își setează în permanență noi culmi de atins. (...) Pentru mine personal Serena înseamnă inspirație și exemplu pentru tenis, indiferent dacă pierde sau câștigă.”

O declarație care cu siguranță va provoca noi polemici în lumea tenisului mondial.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te