Romaniacs: Ziua în care s-a urcat pe ”K2”

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 02.08.2019 - 08:23
Alfredo Gomez a avut un ritm bun, a făcut greșeli minore și a reușit să stabilească timpul de referință al zilei.

A doua zi de off-road a celei de-a 16-a ediții Red Bull Romaniacs a fost cea mai lungă din raliu pentru clasa Gold. Un traseu de 151 de kilometri, care s-a încheiat pe o culme de lângă Orlat, în Mărginimea Sibiului, și a inclus o secțiune nouă numită „Brother of K2”.

SHARE

După ce a câștigat prima zi de off-road, Graham Jarvis, „Regele Carpaților”, a pornit primul pe traseul zilei a doua, însă a întâmpinat dificultăți pe urcări din pricina ploii, făcând trasele pentru toți ceilalți. În cele din urmă, pilotul britanic s-a clasat pe locul doi atât în cadrul acestei zile, cât și în clasamentul general al raliului, fiind la 4 minute în spatele noului lider, Alfredo Gomez. Manuel Lettenbichler a încheiat cu al treilea timp ziua și a ocupat aceeași poziție la general.

Marele ghinionist al zilei a fost Wade Young, câștigătorul din 2018, care după ce s-a accidentat la piciorul drept în prima zi de off-road, a decis totuși să ia startul. A întâmpinat probleme tehnice cu schimbătorul de viteze chiar de la început, a reușit să remedieze, însă, în cele din urmă, a fost nevoit să se retragă la jumătatea zilei din cauza accidentării de miercuri.

Doi dintre concurenții români de la clasa Silver, Mani Gyenes și Sergiu Grecu, au terminat în top 10, însă sătmăreanul nu a avut deloc o zi fastă. A făcut o alegere greșită pentru setările motocicletei și s-a chinuit mult în prima parte a traseului. Ajuns la punctul de service, a făcut schimbările necesare și a reușit să nu mai piardă atât de mult timp în a doua parte a zilei. Gyenes și-a păstrat astfel șansele la podium cu două zile rămase din Red Bull Romaniacs 2019, cel mai dificil raliu hard enduro din lume.

Aproape de final, traseul celei de-a doua zile de off-road a avut o secțiune nou introdusă în ruta Red Bull Romaniacs – ”Brother of K2”. De unde provine numele? Ei bine, pentru că a fost o urcare care a necesitat abilități speciale, organizatorii s-au gândit la K2, al doilea vârf ca înălțime de pe Terra - 8,611 m altitudine, Himalaya.

Astăzi, în cea de-a treia zi de off-road, traseul este predominant în Valahia și măsoară 142 de kilometri pentru riderii de la clasa Gold, 143 de kilometri la Silver, 132 de kilometri la Bronze și 127 de kilometri la Iron. Astăzi se va ajunge în Munții Lotrului, iar finișul va fi foarte aproape de Sibiu, în Rășinari, foarte aproape de drumul care urcă către Păltiniș. Până să treacă munții către Sibiu, pe traseul de legătură, riderii vor rula pe poteci folosite cu mult timp în urmă de către haiduci.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.