Răducioiu l-a acuzat pe Gică Popescu de blat la Euro 1996. Acum, îl amenință cu tribunalul

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.03.2021 - 23:13
Răudcioiu / gsp./ro

Continuă polemica iscată în interiorul Generației de Aur după declarațiile pe care Florin Răducioiu le-a făcut cu privire la meciul România - Spania 1-2, de la Euro 1996.

SHARE

Atunci, naționala noastră a fost acuzată că a cedat deliberat meciul pentru ca ibericii să meargă mai departe.

Răducioiu spusese, inițial, în emisiunea Euro Center, că „nu vreau să fac declarații pe marginea acelui meci fiindcă ar putea avea repercusiuni asupra mea. Nu comentez. Şi ăsta e un răspuns, nu?", după care a dezvăluit ce l-a surprins: „Mi s-a părut că apărarea noastră era total dezorientată şi nu ştia pe cine să marcheze, era haos. Mereu ne-am apărat cu multi jucători, dar erau distanțele prea mari şi eram foarte neatenţi la fazele fixe, la cornere, lovituri libere. Echipa era neatentă şi asta m-a pus pe gânduri. De altfel, al doilea gol, al lui Amor, a fost după o lovitură liberă, în minutul 86, 87. Da… Echipa a fost defazată".

Afirmațiile lui Răducioiu au provocat o reacție extrem de dură din partea lui Gică Popescu 

„Nu cred că cineva sănătos la cap se poate gândi că cineva putea face așa ceva la echipa națională. Apărarea o fi fost dezorganizată, dar e normal, nu mai aveam niciun fel de obiectiv. Păi să spună Radu, să spună oricine, dar să dovedească. Și eu pot spune că Radu la nu știu ce meci a făcut nu știu ce. Așa, din vorbe, pot arăta cu degetul pe oricine. Dacă el crede așa ceva, crede foarte greșit. Dacă e ceva, să iasă public să spună! Să spună ceva, dar nu să arunci așa, că i s-a părut lui, i s-a părut ce? Dacă ar spune public mai multe, n-aș sta o secundă pe gânduri, l-aș da în judecată! Să vină să dovedească!", a declarat Popescu potrivit gsp.ro

Acum Răducioiu a reacționat și el la ceea ce a spus Gică Popescu.

„M-a dezamăgit reacția lui. Îl apreciez pentru ceea ce a făcut în fotbalul românesc, dar declarațiile lui sunt dure. Eu mi-am exprimat o părere tehnică, n-am spus că a fost blat, n-am pronunțat numele lui Popescu. Nu mi se pare că a fost deplasat ce am zis, de fapt, deplasat mi se pare ce a spus el despre mine, că nu sunt sănătos la cap. 

Nu vreau să chem avocatul, dar dacă nu se oprește, atunci voi face și eu ceva, bineînțeles fiindcă eu consider că ar fi putut alege alte cuvinte să se exprime la adresa mea", a declarat Răducioiu, miercuri seară, la Telekom Sport.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.