Motivul bătăii din club dintre rugbiștii români și spanioli după meciul de la Botoșani

DE Alexandru Pop | Actualizat: 23.02.2020 - 17:54
Imagini de pe camerele de supraveghere ale clubului din Botoșani Foto: monitorulbt.ro

România a contestat 8 jucători din naționala de rugby a Spaniei cu 24 de ore înainte de meci, conform prosport.ro .

SHARE

În seara dinantea meciului dintre România și Spania de la Botoșani, oficialii FR de Rugby au cerut comisarului partidei să prezinte dosarele de eligibilitate a 8 jucători naturalizați. A fost nevoie și de plata a 100 de euro de fiecare jucător drept contestație, lucru care a fost rezolvat imediat. Dosarul elegibilitate, pe care fiecare echipă trebuie să-l prezinte la fiecare meci reprezintă, printre altele, copii după certificatele de naștere, dovada celor 36 de luni de ședere în țară, dar și alte acte cerute de federația internațională după recentele, conform prosport.ro .

În meciul din Rusia, din urmă cu două săptămîni, ibericii folosiseră un sud african care nu indeplinea criteriile de eligibilitate. John Wessel-Bell era trecut si pe foaia de joc de sâmbătă, dar a fost retras in urma cererii venite din partea oficialilor romani de verificare a eligibilitatii stranierilor spanioli. Informația a fost confirmată de FRR și a apărut inclusiv in presa spaniolă.

Conflictul de anul trecut

Situația tensionată dintre rugbiștii români și spanioli a pornit de la meciul din noiembrie 2018, pierdut de Spania în fața Belgiei, partidă arbitrată de un român. 

Anul trecut, România a fost învinsă în Spania, după un meci în care Stejarii au condus, la un moment dat, cu 13-0, dar, la final au pierdut cu 21-18.

Un joc arbitrat cel puțin discutanil de către un francez, în condițiile în care majoritatea jucătorilor Spaniei erau de origine franceză.

A urmat apoi meciul Belgia- Spania, pierdut de iberici. Spaniolii au acuzat arbitrajul, la centru fiind un român, existând chiar ideea rejucării partidei.

Până la urmă, anul trecut, World Rugby a sancționat echipele României, Spaniei și Belgiei pentru folosirea unor jucători care nu îndeplineau condițiile de eligibilitate.

Bătaie în club, la repriza a treia

Conform Monitorul de Botoșani, meciul de rugby care a avut loc sâmbătă după-amiază pe Municipalul din Botoșani, a avut o continuare violentă, într-un club din centrul orașului. Asta după ce aproape 30 de componenți ai celor două naționale de rugby, au mers într-un club situat în zona Casei Sindicatelor.

La un moment dat, însă, după miezul nopții, între cele două grupuri a izbucnit un scandal monstru, pe fondul consumului de alcool și a unui schimb de replici mai acid între mai mulți jucători din ambele tabere. Astfel, între patru români și trei spanioli a început un adevărat meci de box, aceștia împărțindu-și pumni și picioare cu nemiluita.

Bătaia putea degenera în foarte scurt timp între toți membrii grupurilor, astfel că agenții de securitate ai clubului au pulverizat o cantitate impresionantă de spray lacrimogen în club, reușind să îi despartă pe scandalagii, dar să și creeze panică între ceilalți clienții ai localului. Oamenii de ordine au apelat și serviciul 112, la fața locului ajungând mai multe echipaje de poliție, însă conflictul se stinsese deja. Deși plini de sânge, sportivii au refuzat să meargă la Urgențe, aceștia mergând direct la hotelurile unde erau cazați, fiind informați și antrenorii lor.

FRR a anunțat că va face o anchetă în acest caz. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te