Presa din Turcia, niciun cuvânt despre afirmația "în ţara mea, românii sunt ţigani"

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 13.12.2020 - 10:53
Foto: Profimedia

Imediat după ce turcii au refuzat să mai joace în meciul PSG - Başakşehir, pe înregistrare se aude cum un oficial turc spune "In my country, romanian are gipsy". Despre această declarație, nu se vorbește în Turcia.

SHARE

În timpul discuțiilor de după incident, un oficial turc i-a spus direct lui Coțescu că "în ţara mea românii sunt ţigani", informaţie preluată de foarte multe canale media din lume, Daily Mail fiind unul dintre ele, nu şi de cele turceşti.

Okan Buruk, directorul tehnic al lui Istanbul, ar fi fost cel care a rostit acele vorbe, dar în niciuna dintre luările de poziţie ale acestuia nu s-a pomenit de subiect, coform Digi Sport

Pe acest filmuleţ se aude la secunda 15 cum cineva îi spune lui Colţescu : "In my country, romanian are gipsy". Pentru derapajul legat de români, nimeni din staff-ul celor de la Istanbul Başakşehir nu şi-a cerut scuze. 
 

Turcii, de la primul om în stat, preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cel care e şi mentorul grupării din Istanbul, până la vicepreşedintele federaţiei din Turcia s-au arătat de aşa-zisul "atac rasist" al lui Sebastian Colţescu. Iar UEFA a părut că le ţine partea prin anularea cartonaşului roşu primit de Webo şi reprogramarea meciului pentru a doua zi. Totuşi, rămâne de văzut ce decizie se va lua la Nyon.

Citește și

Rasism netaxat la adresa românilor: Halep-țigancă în Charlie Hebdo, Bănel-cerșetor, Hagi și șatra sa

Publicaţiile importante de sport din Turcia au ocolit însă subiectul şi merg în continuare pe cât de rău s-a simțit Webo şi ce afectat este, dar şi cum de acum încolo lupta contra rasismului va fi împărţită între "înainte de 8 decembrie" şi "după 8 decembrie".

De asemenea, cei de la PSG erau gata să revină pe gazon după ce din solidaritate cu Webo au mers şi ei la vestiare. De altfel, turcii au avut mai multe momente chiar pe gazon în care au părut că sunt gata să reia meciul, dar s-au folosit de presiunea lui Demba Ba, a lui Webo, a lui Neymar şi cea a lui Mbappe pentru a pleca la cabine.

Ambele echipe au cerut ca Sebastian Colţescu să nu mai revină pe gazon pentru a relua partida, după care, brusc, Istanbul Başakşehir a anunţat că nu mai joacă în seara respectivă.

Citește și

"Victima" lui Colțescu i-a mulțumit lui Erdogan, președintele care l-a trimis în exil pe Hakan Şükür

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.