Presa din Hexagon îl apără pe Mouratoglou în scandalul Halep: „De ce vă legați de el? E competent”

DE Alin Crișan | Actualizat: 27.10.2022 - 20:12
Mouratoglou și Halep - Foto: Profimedia

Presa din Hexagon e uimită că în România antrenorul Simonei Halep, Mouratoglou, este arătat cu degetul în cazul de dopaj al tenismenei și consideră că francezul este „competent în ceea face”.

SHARE

Zilele trecute, dubla campioană de Mare Șlem anunța că testase pozitiv în timpul US Open la o substanță numită roxadustat, ce face parte din categoria eritropoietinei.

Citește și: Luptătorul K1, Daniel Ghiță, „bătăios”: „Să nu mai treacă niciun camion cu cereale spre Olanda”

Rezultatul a fost confirmat de proba B, cerută de sportivă, care scria în mesajul publicat pe rețelele sociale că „începe cel mai greu meci al vieții mele, lupta pentru adevăr". De atunci, a urmat o serie de reacții, cu amploare semnificativă mai degrabă în România. Ce cred însă francezii?

Christopher Roux lucrează de peste un deceniu la Nice-Matin, unde scrie despre cele mai importante evenimente sportive derulate în această parte a Franței. 

Citește și: VIDEO O femeie a fost înghițită de vie de un piton pe o plantație. Momentul descoperirii

Este la curent cu tot ceea ce se întâmplă în academia lui Mouratoglou și îl laudă pe antrenorul francez, despre care consideră că "a schimbat puțin imaginea tenisului". Ziaristul reclamă într-un interviu că nu e de acord cu valul de antipatie cu care Mouratoglou este înconjurat la noi în țară.

Cât despre Simona Halep, jurnalistul e surprins, mărturisind că fostul lider mondial nu i-a trezit niciodată impresia unei jucătoare care să recurgă la șiretlicuri în drumul spre performanță. 

„Și noi am fost șocați", spune ziaristul unuia dintre cele mai importante cotidiene de pe Coasta de Azur despre testul anti-doping picat de Halep.

Citește și: Cercul suspecților, restrâns în cazul Halep. S-a aflat cu precizie când a primit substanța interzisă

- Salut, Christopher! Care e părerea ta cu privire la subiectul Simona Halep și acest caz de dopaj?
- Pentru noi, cei de la Nice-Matin, este o surpriză, așa cum am constatat și în urma discuțiilor cu colegii mei. Nu aveam imaginea unei jucătoare care să ia anumite substanțe sau care să facă obiectul unui control anti–doping pozitiv. A fost o mare surpriză, un șoc, pot spune. Am avut tot timpul o imagine curată a acestei jucătoare. Cu siguranță, vor mai fi expertize, teste de efectuat, dar, într-adevăr, a fost o mare surpriză.

„Nu au fost probleme înainte de colaborarea cu Simona Halep”

- Ce ne poți spune despre Patrick Mouratoglou? Sunt persoane în România care-l blamează în acest moment pe el și pe oamenii de la academia lui, acuzându-l într-un fel sau altul fiindcă Simona a fost tot timpul curată de-a lungul carierei, iar acum se întâmplă asta...
- E dificil să-l incriminăm. Nu pot să înțeleg de ce se pune așa problema în România. Nu au fost probleme înainte de colaborarea cu Simona, iar acum încep să se pună întrebări în felul acesta. Noi, aici, la Nice-Matin, avem o impresie foarte bună despre Patrick Mouratoglou. A fost un antrenor extrem de respectat de-a lungul timpului. Academia lui funcționează bine, vin mulți jucători să se antreneze, a reușit să creeze o relație de încredere cu aceștia, iar ei îl consideră competent. Se știe ce contribuție importantă a avut pentru cariera Serenei Williams. Este, de asemenea, și un om de afaceri, a schimbat puțin imaginea tenisului, a reușit să îl facă mai modern prin turneele organizate cu reguli noi, deci avem o părere pozitivă despre el, este o persoana competentă, trebuie să admitem, potrivit gsp.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te