Motorsport: Campionatul de Viteză în Coastă începe în weekend, la Cheile Grădiștei, fără spectatori

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 17.06.2020 - 17:18

Campionatul Național de Viteză în Coastă 2020 debutează în acest weekend cu runda inaugurală de la Cheile Grădiștei. Peste 50 de piloți sunt înscriși la start, dar fanii sunt invitații să urmărească cursa Live pe pagina de Facebook a FRAS din cauza pandemiei de COVID-19.

SHARE

Este pentru al doilea an consecutiv în care drumul privat al Complexului Turistic și Sportiv Cheile Grădiștei găzduiește o rundă de viteză în coastă, victoria din 2019 aparținându-i lui Emil Nestor, cel care a bifat atunci și primul succes din carieră la clasa ”Open”. Traseul are un total de 3,3 kilometri, iar cel mai bun timp îi aparține în momentul de față tot lui Nestor, care a ajuns la finiș în 1:46,514.

Prima etapă din CNVC 2020 începe sâmbătă, 20 iunie, de la ora 9:30, cu primele trei manșe de recunoaștere, urmate de două antrenamente cronometrate. Duminică, în ziua decisivă, vor fi două manșe de recunoaștere, iar de la ora 13:00 este programat concursul cu cele două manșe ale sale.

Campionul național absolut de raliuri ”en-titre” Simone Tempestini va concura, în premieră, pe o Skoda Fabia R5, aceeași pe care o va folosi și la Raliul Argeșului, o săptămână mai târziu. Pilotul clujean revine la viteză în coastă după o pauză de aproape doi ani, ultima sa prezență fiind la Reșița, când a încheiat pe locul secund. Tot pe o Skoda Fabia R5 va fi prezent în weekend și Costel Cășuneanu, campionul național en-titre de Super Rally.

Câștigătorul primei ediții de la Cheile Grădiștei, Emil Nestor se află și el pe lista celor care vor da startul primei etape din 2020. Vicecampionul Categoriei II, cea dedicată automobilelor de competiție, va fi la bordul aceluiași prototip Norma M20 FC, care i-a adus victoria în 2019.

De asemenea, Mihai Leu, campionul național ”en-titre” al Categoriei I, a anunțat că fi prezent integral la acest sezon de viteză în coastă. Și în acest an, fostul campion de raliuri va fi la bordul unui Ferrari 458 Challenge. La ediția inaugurală, Leu a pierdut, la limită, un loc pe podiumul open, dar s-a impus la Categoria I, fără emoții.

Campionul național absolut din 2016, Bogdan Cuzma, s-a înscris pe ultima sută de metri la Cheile Grădiștei și are de luat o revanșă după ce anul trecut a încheiat doar pe 19. Bănățeanul vine din postura de campion al Clasei E2+3000, acolo unde îl va avea rival și în acest weekend pe Costi Stratnic (Dacia STCC).

În conformitate cu Ordinul Comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății privind competițiile sportive în aer liber, la etapa Cupa Cheile Grădiștei powered by TOTAL, prezența spectatorilor este restricționată. Evenimentul poate fi urmărit Live aici.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.