Internazionale Milano are o ofertă de achiziţie. Ar putea să ajungă unde nu te aştepţi

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.11.2023 - 14:41
Internazionale Milano are o ofertă de achiziţie - Foto: Profimedia Images

Legendarul club italian Internazionale Milano are o ofertă de achiziţie la mare preţ. El ar putea să ajungă acolo unde nu te aştepţi. Dar există şi obstacole.

SHARE

Finlandezul Thomas Zilliacus, fostul director global al corporaţiei Nokia, s-ar putea confrunta cu un obstacol major, în eforturile sale de a prelua Inter Milano de la actualii proprietari, Suning.

Ediția tipărită de astăzi a ziarului Corriere dello Sport, din Roma, via FCInterNews, sugerează că deschiderea miliardarului finlandez către o achiziţie s-ar putea să nu se potrivească bine cu preferința Suning pentru negocieri discrete.

Internazionale Milano are o ofertă de achiziţie

În ultimele două zile, Zilliacus a dat indicii despre intențiile sale. Miliardarul finlandez a declarat că intenționează să facă o ofertă de cumpărare a Inter, de la Suning.

Desigur, Zilliacus nu a dezvăluit toate detaliile, dar a declarat că intenționează să depună oferta în următoarele două săptămâni. Omul de afaceri a mai precizat că a crezut că ar putea îndeplini evaluarea lui Suning, pentru nerazzurri, pe marja de preţ.

Suning.com Co., Ltd., anterior Suning Commerce Group Co., Ltd., este unul dintre cei mai mari retaileri non-guvernamentali din China, cu sediul în Nanjing, Jiangsu. Suning are peste 10.000 de magazine la nivel național și platforma sa de comerț electronic, Suning.com se află printre primele trei companii chineze B2C.

Citeşte şi: 

Compania vinde echipamente de telecomunicații, componente de telecomunicații, aparate de uz casnic, echipamente digitale, frigidere, mașini de spălat și alte produse . Suning.Com oferă, de asemenea, servicii de instalare și reparare a echipamentelor.

Cel puțin în ceea ce privește declarațiile sale publice, Zilliacus pare foarte serios. În timp ce Zilliacus, care este iniţiatorul brandurilor Sandbox, Newkia sau Ignisdraco, ar putea să aibă intenţii serioase, el va trebui totuși să-i convingă pe cei de la Suning.

Bineînțeles, îndeplinirea evaluării actuale a proprietarilor Inter va fi o mare parte a acţiunii de convingere. Din toate punctele de vedere, proprietarii Inter vor să vândă clubul la un preţ de peste 1 miliard de euro.

Suma finală a tranzacţiei ar putea fi în jur de 1,3 miliarde de euro. Acest lucru ar confirma faptul că alte 1,2 miliarde de euro, pe care RedBird Capital i-a plătit lui Elliott Management, au ajuns tot în Milano, pentru a achiziționa rivalul AC Milan.

Citeşte şi: 

Dar este nevoie de mai mult pentru ca negocierile să funcționeze, nu doar bani. După cum notează Corriere Dello Sport, Suning a preferat din punct de vedere istoric să mențină negocierile destul de discrete.

Zilliacus a fost orice altceva decât asta, în ofensiva sa recentă de seducere a Suning. Finlandezul a vorbit extrem de public despre ambițiile și intențiile sale. Thomas Zilliacus este un om de afaceri şi filantrop finlandez care trăieşte în Singapore.

Stră-străbunicul său a fost senatorul Henrik Wilhelm Johan Zilliacus, care în anul 1866 a fost ales primar al capitalei Helsinki, în timp ce străbunicul său a fost Konni Zilliacus, fondatorul Partidului de Rezistență Activist Finlandez, care căuta să elibereze Finlanda, de Rusia.

Unchiul său, Per Zilliacus, a servit ca șef al Academiei Militare Finlandeze și comandant al Gărzii Civile Finlandeze.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te