Să fi fost Halep pedepsită mai dur doar pentru că este femeie, este una din întrebările ridicate de jurnaliștii de la The Statesman arată că jucători mari care au fost prinși trișând precum Agassi, Cilic au primit pedepse mai puțin dure.
Un reprezentant al Asociației olimpice indiene a fost odată indignat când, după Jocurile de la Rio, un gimnast din estul Indiei a fost prins că s-a dopat: "Nu i-a putut păcăli", a răcnit el.
Halep, pedepsită mai dur pentru că este femeie?
Morala poveștii nu era principala lui preocupare, ci faptul că cineva a fost prins. Asta se întâmplă să fie un simptom al vremurilor în care trăim: „dacă scapi, ești în regulă”, scrie publcația Statesman.
Citește și: Cum ar putea reveni Simona Halep în circuit peste doar câteva luni. Ce trebuie să recunoască
Jurnaliștii fac o radiografie a ceea ce se întâmplă în tenisul mondial care se confruntă cu problema dopingului. Și pornesc de la exemplul Halep.
Citește și: Halep s-ar fi dopat tot anul 2022. Cum a ajuns Simona să se apere invocând „sângerări abundente”
„Simona Halep, românca cu două trofee de Grand Slam, obligată în prezent să facă față unei interdicții de patru ani, a spus ceva care, chiar dacă a fost de cele mai multe ori ocolit de mass-media, necesită o atenție serioasă.
Aplicația prin intermediul căreia Agenția Internațională de Integritate în Tenis rămâne în comunicare cu jucătorii, este defectă, a spus ea.
Pur și simplu nu prea funcționează la maximum, ceea ce este destul de deranjant. Apoi auzi de Patrick Mouratoglou, cândva tutorele pe termen lung al Seranei Williams, care, făcând aluzie la Halep, a acuzat ITIA de "distrugerea carierelor tinerilor jucători".
Distruge jucătorii
Jurnaliștii amintesc că Halep a avut nereguli și în "pașaportul biologic al sportivului". În acest moment, jurnaliștii fac o comparație între pedepsele primite de femei Vs bărbați.
„Atunci când a fost primit ordinul suspendare provizorie, s-a spus că a ingerat un supliment contaminat, complicând puțin lucrurile prin faptul că nu a avut nicio înregistrare a analizelor de sânge între aprilie și septembrie 2022”, scriu jurnaliștii.
Care apreciază că femeile din tenis sunt judecate după un standard pe care oamenii îl consideră destul de dur. Martina Hingis, Maria Sharapova, Barbara Zahlaviva-Stryciva se numără printre marile tenismene aspru pedepsite anterior.
În timp ce, Andre Agassi, Richard Gasquet (9 luni și jumătate suspendat), Marin Cilic (suspendat 9 luni) și Victor Troicki (18 luni) sunt considerați exemple de bărbați tratați cu blândețe atunci când au greșit.
Jurnaliștii se referă și la un episod controversat în care Novak Djokovic a fost filmat în timp ce inhala ceva dintr-o sticlă opacă după un meci. El a refuzat să răspundă presei ce era în sticlă, iar forurile mondiale nu au insistat.
Jurnaliștii se întreabă, în final, retoric, dacă oamenii mai merită să se uite la partidele de tenis cu atâtea suspciuni legate de cât de curați sunt sportivii.