Halep, ignorată de Moratoglou în mandatul căruia a fost prinsă dopată. Când află verdictul final

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.01.2023 - 16:52
Antrenorul și Halep - Foto: Facebook

Simona Halep numără zilele până când va fi audiată în „procesul” de doping și în urma căruia speră să își dovedească nevinovăția. În acest timp, antrenorul ei se află în Australia.

SHARE

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Citește și: Informație - șoc din Spania: Simona Halep va fi suspendată doi ani. „Nu va mai reveni pe teren”

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Citește și: Șansă pentru Halep. Confirmare că ar fi putut consuma carne contaminată. Steroizii din vaci de vină?

Patrick Mouratoglou a fost angajat în urmă cu câteva luni de Simona Halep și acesta, în scurt timp, și-a impus o echipă extinsă. După ce Halep a fost depistată pozitiv, susținerea acestuia a fost ca și inexistentă. Mai mult, Mouratoglou și-a găsit un nou job care îi ocupă tot timpul.

Antrenorul și-a găsit un nou angajament 

Noul elev al lui Mouratoglou Rune Holger a cucerit cel mai important titlu al carierei, scor 3-6, 6-3, 7-5 în finala cu Novak Djokovic, la Mastersul de la Paris. Colaborarea dintre cei doi continuî și în 2023 la Australian Open.

Mouratoglou a sosit în Australia și l-a complimentat pe Djokovic. Într-un interviu recent, el a comentat:

„Sper că australienii îi vor face o primire plăcută pentru că, în opinia mea, tot ce s-a spus despre el este atât de nemeritat. Mi-aș dori să aibă respect pentru campioni. Când intri pe un stadion de tenis și îl vezi pe Djokovic jucând trebuie să îl respecți. Trebuie să-i respecți pe acești mari campioni, fie că-ți plac sau nu, fie că ești de acord cu ei sau nu. Cred că acesta este minimul pe care îl putem face pentru ei”, a spus Mouratoglou la tennistonic

„O să fie greu pentru Novak în Australia, e un lucru sigur. O să aibă de cărat după el un mare bagaj emoțional. A trecut prin multe lucruri, emoțional vorbind. Nimeni nu e imun la lucrurile astea. O să fie greu. Sper că nu va cădea la fel cum s-a întâmplat la US Open 2021 pentru că a trecut prin atât de multe lucruri. Dar vine după o perioadă de odihnă, iar asta îl poate ajuta.

A fost vacanță, apoi pre-sezonul, așa că nu a avut de a face cu stresul competiției. Cred că o să fie relaxat și din punct de vedere emoțional, ceea ce e bine. Nu începe direct la Australian Open, așa că are timp să se obișnuiască cu atmosfera de aici”, a spus Mouratoglou pentru Eurosport.

Ce urmează pentru Halep

Juriștii româno-francezi angajați de Halep au cerut ridicarea suspendării pe termen nelimitat. Audierea Simonei va fi programată, cel mai devreme în prima jumătat din ianuarie 2023.

Cristian Jura, un judecător român care lucrează la Curtea de Arbitraj pentru Sport, a dezvăluit că Simona Halep a făcut un pas important în vederea ridicării suspendării pentru doping. Halep a identificat sursa Roxadustat pentru care a fost testată pozitiv printre suplimentele pe care le folosea.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

În mod esențial, s-a constatat că substanța se află într-un supliment fără etichetare adecvată. Deși Roxadustat este un medicament eliberat pe bază de rețetă, formula fiind publică, există producători care nu respectă formula. Sursa citată mai spune că există producători fără scrupule care, pentru a face bani și pentru ca suplimentele să fie eficiente și cerute pe piață, nu scriu pe prospect că ar conține Roxadustat.

A consumat un produs infectat
 

„Se pare că a fost identificată metoda prin care Roxadustat a pătruns în corpul sportivului, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat... Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie specificată pe eticheta produsului sau în informații accesibile printr-o căutare rezonabilă pe Internet”, a spus Jura.

Cum se ridică suspendarea


Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt îndeplinite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Antidoping: să se stabilească foarte clar modul în care substanța a pătruns în organism și lipsa de intenție a sportivului de a lua substanța interzisă pentru a se îmbunătăți. performanta sportiva.

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care substanța a intrat în corpul sportivului. De asemenea, sportivul trebuie să dovedească lipsa de vinovăție sau, în anumite condiții, neglijența dar nu din partea ei. Adică sportivul sau altă persoană trebuie să demonstreze că Simona nu a știut sau bănuit că a folosit sau i s-au administrat substanțe interzise 

Simona Halep ar putea avea suspendarea provizorie ridicată după o audiere în fața Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, spune americanii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te