Primăria Capitalei a primit rezultatele expertizei tehnice a structurii noului Patinoar „Mihai Flamaropol”, refăcută și ridicată între anii 2017 și 2019 în proporție de circa 24%, iar vestea bună este că aceasta nu trebuie demolată, ci lucrările de construcție pot continua.
„Am finalizat expertiza tehnică pentru patinoarul artificial Mihai Flamaropol, iar vestea bună este că avem variante pentru continuarea șantierului.
Patinoarul artificial Mihai Flamaropol este format din Centrul Multifuncțional Sportiv și de Agrement și Arena Sportivă.
Conform expertizei, lucrările la Centrul Multifuncțional se pot desfășura mai departe conform proiectului.
Pentru patinoarul propriu-zis concluziile expertizei oferă câteva variante de continuare a lucrărilor: schimbarea unor elemente metalice din structura acoperișului, repararea acestora sau schimbarea funcționalității terasei de pe Arena Sportivă prin eliminarea plăcii de beton armat și înlocuirea acestuia cu un alt tip de material.
Modul în care se va face acest lucru va fi decis de specialiști”, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.
Patinoarul Flamaropol, promis de Sorin Oprescu acum 9 ani
Patinoarul Flamaropol, construit în 1952, precum și terenul și imobilele aferente au fost preluate în 2013 de PMB, prin Hotarare de Guvern, de la Ministerul Tineretului și Sportului.
La acea vreme, primarul general Sorin Oprescu susținea că până în vara lui 2017 primăria avea să construiască „o sală de sport, un patinoar, o academie de tenis, o sală de atletism, dar şi un complex de nataţie”.
Lucrările la noul Patinoar Flamaropol au debutat în martie 2017, valoarea contractată atunci fiind de circa 100 milioane lei, fără TVA, și au fost sistate în 2019, din cauza întârzierilor majore înregistrate de constructorul Astaldi-UTI.
Conform gsp.ro, lucrările la noul Patinoar Flamaropol au ajuns la 24% din proiect.
”Primăria Municipiului București a luat decizia rezilierii contractului de lucrări la Patinoarul Flamaropol, întrucât lucrările la acest obiectiv de investiții au înregistrat întârzieri majore, iar constructorul nu a luat măsuri pentru remedierea situației. Încă de anul trecut Primăria Municipiului București a solicitat antreprenorului transmiterea unui program de execuție revizuit, justificarea întârzierilor înregistrate, modalitățile de recuperare a acestora, cu precizarea fermă a măsurilor și resurselor ce urmează a fi utilizate, însă, deși au existat numeroase întâlniri între reprezentații PMB și constructor, acesta nu și-a asumat nici un termen", declara, în 2019, primarul Capitalei, Gabriela Firea.