Formula 1, MP al Chinei: Dublă argintie, în cursa cu numărul 1.000

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 14.04.2019 - 23:19

Marele Premiu al Chinei din acest weekend a fost cursa cu numărul 1.000 din istoria Formulei 1. După ce a țâșnit la start în fața coechipierului său Valtteri Botas, campionul en titre Lewis Hamilton a câștigat fără stres, iar cele două săgeți argintii Mercedes au reușit dubla.

SHARE

Bottas, Hamilton, Vettel, Leclerc. Așa au arătat primele două linii ale grilei de start în MP al Chinei. Imediat după stingerea luminilor, în primul viraj, Hamilton i-a luat fața lui Bottas, iar Leclerc, lui Vettel. Campionul en titre a început să impună un ritm susținut și a fost urmat de locotenentul său până la final. Ferrari, însă, a pariat pe Vettel și i-a ordonat lui Leclerc să-l lase pe cvadruplul campion să-l depășească în turul 11. Nu i-a convenit, dar, ordinul este ordin. După ce Vettel a trecut pe trei, însă, germanul de la Ferrari a prins viteză în urmărirea celor două Mercedes-uri. Iar Leclerc a fost prins din urmă de Max Verstappen. Dacă pilotul Red Bull n-ar fi intrat la boxe pentru primul schimb de pneuri, am fi asistat la un duel. Așa, Max a trecut în fața lui Leclerc, după ce Ferrari l-a ținut mai mult în pistă, gumele uzate încetinindu-l.

Singurul duel mai spectaculos al cursei a fost între Vettel și Verstappen. După prima oprire la boxe, pilotul Ferrari a revenit în pistă chiar în fața lui Max. Tânărul olandez de la Red Bull a riscat și l-a depășit pe un viraj. Dar germanul nu s-a lăsat, și-a păstrat trasa pe interior, l-a împins până pe iarbă și și-a păstrat poziția.

Cursa s-a terminat cu Hamilton, Bottas și Vettel pe podium. Verstappen și Leclerc au încheiat pe 4 și 5. Al doilea pilot Red Bull, francezul Pierre Gasly, a încheiat pe locul 6 şi a obţinut punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur (1 min. 34 sec.742-1000, în turul 55 - medie orară de 207,126 km/h), după un schimb de pneuri efectuat în finalul cursei.

Locurile 7-10 au fost ocupate în ordine de Daniel Ricciardo (Renault),  Sergio Perez (Racing Point), Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) şi de Alexander Albon (Toro Rosso).

În clasamentul general al piloţilor, Lewis Hamilton a preluat conducerea cu 68 puncte și este urmat de Valtteri Bottas (62 puncte), Max Verstappen (39 puncte) și Sebastian Vettel cu 37 puncte.

La constructori, lider este Mercedes cu 130 puncte. Pe doi se află Ferrari cu 73 puncte, iar pe trei, Red Bull-Honda cu 52 puncte.

Clasament MP al Chinei

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1 h 32:06.350
2. Valtteri Bottas (Mercedes) la 6.552
3. Sebastian Vettel (Ferrari)   13.744
4. Max Verstappen (Red Bull-Honda 27.627
5. Charles Leclerc (Ferrari)  31.276
6. Pierre Gasly (Red Bull-Honda) 1:09.307
7. Daniel Ricciardo (Renault) la 1 tur
8. Sergio Perez (Racing Point-Mercedes) 1 tur
9. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo Racing-Ferrari) 1 tur
10. Alexander Albon (Toro Rosso-Honda) 1 tur
11. Romain Grosjean (Haas-Ferrari) 1 tur
12. Lance Stroll (Racing Point-Mercedes) 1 tur
13. Kevin Magnussen (Haas-Ferrari) 1 tur
14. Carlos Sainz Jr (McLaren-Renault) 1 tur
15. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo Racing-Ferrari) 1 tur
16. George Russell (Williams-Mercedes) 2 tururi
17. Robert Kubica (Williams-Mercedes) 2 tururi
18. Lando Norris (McLaren-Renault) 6 tururi

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te