Federația Română de Handbal a anunțat că reia campionatul masculin pe 31 mai

DE Mihai Duță | 22.04.2020 - 19:35
Foto: INQUAM/Virgil Simonescu

Programul competițional a fost votat, azi, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal.

SHARE

Pentru a putea fi  încheiat sezonul competiţional de seniori până la sfârşitul lunii iunie s-a decis renunţarea la disputarea în sistem play-off/play-out a Ligii Naţionale.

Astfel, etapele de campionat rămase în sezonul regulat şi restanţele se vor disputa după următorul program:

- 31 mai: restanţele AHC Potaissa Turda - CS Dinamo Bucureşti (Etapa 10) şi SCM Poli Timişoara - CS HC Buzău 2012 (Etapa 23)
- 9-11 iunie: etapele 24, 25 şi 26 sub formă de turneu

Semifinala din Cupa României dintre CSM Bacău şi CS Dinamo Bucureşti va conta şi pentru Etapa 20 de campionat rămasă restantă.

Cupa României "Fan Curier" la masculin se va disputa în 24-25 iunie, la Constanţa.

La Divizia A se va trece direct la disputarea turneelor semifinal, final şi de baraj/promovare, astfel:

- Turneu Semifinal: 12-14 iunie
- Turneu Final: 19-21 iunie
- Baraj de promovare: 27-29 iunie 

Propunerea a fost votată cu 10 voturi „pentru” și 4 voturi „împotrivă”(Ali, Drăgănescu, Lupan, Bejinariu), cu specificarea că domnii Ali, Drăgănescu și Bejinariu doresc încheierea sezonului competițional 2019-2020 pe teren, dar nu în varianta propusă de F.R.H. 

Programul handbalului feminin

FRH a decis ca meciurile rămase de disputat din sezonul regulat Liga Naţională să se dispute după următorul program:

- Turneu 1 în perioada 10-12 iunie: 10 iunie restanţa din Etapa 16 (AHCM Slobozia - CSM Bucureşti), 11-12 iunie Etapele 20 şi 21
- Etapele 23 şi 26 desfăşurate normal, în săptămâna 15-21 iunie, 
- Turneu 2 în perioada 24-27 iunie: Etapele 22 24 şi 25 în 24, 25 şi 26 iunie, iar în 27 iunie să se dispute cele două restanţe din Etapa 23 (SCM Rm Vâlcea - SCM Gloria Buzău) şi din Etapa 26 (CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud - CSM Bucureşti)

Cupa României la feminin se va disputa între 5 şi 7 iunie după următorul progam: 5 iunie - cele 2 jocuri restante contând pentru sferturi, 6-7 iunie - Final Four.

În Divizia A se va trece direct la disputarea turneelor semifinal, final şi de baraj/promovare, astfel:

- Turneu Semifinal: 12-14 iunie
- Turneu Final: 19-21 iunie
- Baraj de promovare: 28-30 iunie 

Propunerea privind încheierea sezonului competiţional feminin a fost aprobată de Consiliul de Administraţie "cu 10 voturi ''pentru'' şi 4 voturi ''împotrivă''(Kotecz, Drăgănescu, Bejinariu, Lupan), cu specificarea că domnul Drăgănescu doreşte încheierea sezonului competiţional 2019-2020 pe teren, dar nu în varianta propusă de FRH".

Juniori

FRH a hotărât ca programul campionatelor naţionale de juniori - masculin şi feminin să fie următorul:

- Turneelor finale - speranţă, anulate
- Pentru juniori I,II,III masculin şi I,II feminin: Disputarea direct a turneelor finale de juniori, cu echipele situate pe locuri calificabile. În cazul în care există restanţe ce pot modifica ierarhia locurilor calificabile, aceste restanţe se vor disputa înainte de turneele finale. 
- Pentru juniori 3-feminin: disputarea direct a turneului final, cu echipele clasate pe locul 1 la încheierea grupelor geografice, sau disputarea de turnee semifinale cu echipele clasate pe primele două locuri la încheierea grupelor geografice şi turneu final, sau disputarea de turnee semifinale cu echipele clasate pe primele trei locuri la încheierea grupelor geografice şi turneu final.

Consiliul de Administraţie al FRH a aprobat în unanimitate posibilitatea cluburilor de prelungire a contractelor cu jucătorii care expiră înainte de încheierea sezonului competiţional, până la 30 iunie. 
Tot în unanimitate s-a aprobat și introducerea obligativităţii pentru toate echipele de juniori şi seniori înscrise în competiţiile FRH de efectuare a vizei medicale cu EKG în repaus, în perioada de la ieşirea din starea de urgenţă până la reluarea meciurilor oficiale. 

Antrenori

Consiliul de Administraţie al FRH a aprobat în unanimitate ca cele două cursuri anuale de perfecționare a antrenorilor (juniori și seniori) să se amâne din 2-4iunie, respectiv 9-11 iunie, la o dată care va fi stabilită ulterior, existând și posibilitatea desfășurării sub formă de cursuri online.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.