Farul a produs „remontada”: A revenit după ce a fost condusă cu 0-2 și s-a calificat în turul 3 ECL

DE Alin Crișan | 03.08.2023 - 21:40
Meci Farul Constanța, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Profimedia Images

Farul Constanța a reușit să o învingă pe FC Urartu, scor 3-2, în cadrul partidei retur din turul doi preliminar al UEFA Conference League.

SHARE

Farul a învins-o și la retur pe Urartu, scor 3-2, în manșa retur a turului doi preliminar din Conference League și s-a calificat în turul 3 preliminar (6-4 la general), unde o va întâlni pe Flora Tallin, campioana Estoniei.

Farul a produs „remontada”: A revenit după ce a fost condusă cu 0-2 și s-a calificat în turul 3 ECL

După o primă repriză penibilă, în care Farul a avut numai un șut pe poartă și era condusă cu 1-0, „marinarii” s-au trezit după pauză, cel mai bun jucător fiind Denis Alibec, cu două goluri marcate și o pasă decisivă trecută în cont. 

Gică Hagi știa ce-i trebuie Farului ca să se califice: "Trebuie să fim noi!". "Noi", cei din sezonul trecut, acea echipă care a câștigat campionatul grație unui fotbal ofensiv, spectaculos.

Farul a învins-o și la retur pe Urartu și merge în turul 3 preliminar Conference League

Dar constănțenii au demarat în această seară tot ca-n startul lui 2023/2024. Multe mingi pierdute ușor, "găuri" mari în defensivă, idei, ioc. Atitudine pentru care au plătit repede. Antwi, din afara careului, nestingherit: 1-0. Diferența de un gol de la Constanța, în turul câștigat de campioana României în prelungiri (3-2), era deja anulată.

Replica alor noștri? Palidă. Primul șut pe poartă, moale, după aproape un sfert de oră (Alibec). Cea care a practicat fotbalul pe care și-l dorea "Regele" a continuat să fie Urartu. Armenii și-au permis să rateze mai multe ocazii, ba chiar să și greșească. Degeaba. Denis Alibec n-a profitat, greșind preluarea într-o poziție promițătoare (22), Rivaldinho a driblat și portarul, dar tot n-a reușit să treacă mingea dincolo de linie (36).

"Riva" începuse pe bancă, însă exasperat de pasivitatea alb-albaștrilor, Hagi îl introdusese pe brazilian "la pachet" cu Artean, după o jumătate de oră. Trași pe margine, Benchaib, accidentat, și Grameni, mai mult spectator.

Golul care i-a trezit

Mai era însă o repriză. Și aceasta a început prost pentru Farul, cu reușita lui Sabua: 2-0. Un gol care, paradoxal, le-a făcut bine constănțenilor. I-a trezit!

Rezolvă Denis Alibec 

Farul a căutat să profite de momentul favorabil, numai că Mihai Popescu, Tudor Băluță și mai ales Andrei Artean au prelungit suspansul în loc să închidă conturile. Într-un final cu emoții a trebuit să iasă la rampă, din nou, Denis... Alibest! Acțiune personală, 2-3, iar Farul o așteaptă acum pe Flora Tallinn în turul 3 preliminar, potrivit gsp.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te