EURO 2020: România a învins Insulele Feroe cu 4-1

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.03.2019 - 10:16
Claudiu Keșeru Foto: Inquam Photos / Mihaela Ionela Bobar

Naționala de fotbal a României a învins, marți seară, selecționata Insulelor Feroe cu 4-1, în cadrul preliminariilor pentru Campionatul European de Fotbal din 2020. Golurile au fost marcate de Ciprian Deac, Claudiu Keșeru (2) și George Pușcaș.

SHARE

Sunt primele trei puncte obținute de România în Grupa F a campaniei pentru Euro 2020, după ce, în primul meci de calificare, Naționala a fost învinsă de Suedia, la Stockholm, cu 2-1. 

A fost un meci la îndemâna tricolorulor, Deac și Keșeru marcând de trei ori în șapte minute. Feroezii au redus din diferență prin Davidsen (penalty), dar Pușcaș a stabilit scorul final cu un șut superb de la marginea careului.

”România a câștigat în fața unui adversar modest, pe alocuri ridicol în defensivă. Am încheiat meciul cu 5 oameni U21. Următorul test e în iunie, în deplasarea cu Norvegia de la Oslo. Rana de la Stockholm nu se va închide până la finalul campaniei pentru Euro 2020 și poate și dincolo de ea dacă nu vom obține biletele de acces la turneul final. Meciul cu Feroe a venit doar ca să mai aline un pic din necazul pățit în Suedia”, au scris jurnaliștii dde la ”Gazeta Sporturilor” (www.gsp.ro) după meci.

"Aveam nevoie în această seară de jucători pe benzi ofensivi, dar şi de mijlocaşi care intră în interior şi eliberează spaţii. Am jucat cu cu două vârfuri şi, deşi am intrat precipitaţi, am avut apoi limpezime. Băieţii s-au liniştit după ce au dat primul gol, mă bucură atitudinea lor. Au înţeles că trebuie să stăm în jumătatea adversă. A fost o seară bună, mă bucur pentru cei doi atacanţi, că au reuşit să marcheze, dar şi pentru Cipri, care a dat gol la el acasă. Am avut foarte multe probleme, şi Săpunaru s-a accidentat. Şi Paul Anton a simţit o durere zilele trecute şi azi a făcut nişte teste şi nu a putut juca. Sper ca în iunie, cu Norvegia să nu mai fie la fel", a declarat selecționerul Cosmin Contra la Pro TV.

Au evoluat echipele:

România: Tătăruşanu - Benzar (I. Hagi '68), Moţi, Grigore, Bancu - Deac, R. Marin, Stanciu (Man '78), Chipciu - Puşcaş, Keşeru (Cicâldău '69). Selecţioner Cosmin Contra;

Insulele Feroe: Nielsen - Rolantsson, Gregersen, Odmar Faero, Davidsen - Bartalsstovu (Frederiksberg '67), Vatnsdal (Baldvinsson '28), Hendriksson, Joensen - Hansson (Vatnhamar '77), Olsen. Selecţioner Lars Olsen.

Cartonaşe galbene: Stanciu '16, Moţi '39, Chipciu '47, Grigore '85 / Joensen '15, Olsen '86.

Arbitri: Halil Umut Meler - Esat Sancaktar şi Ibrahim Çaglar Uyarcan - Mete Kalkavan (toţi din Turcia).

Rezultatele înregistrate marți în grupa F:

România vs Insulele Feroe 4-1 (Deac '26, Keșeru '29, '33, Pușcaș '63/ Davidsen '40 - pen.)
Norvegia vs Suedia 3-3 ('41 Johnsen, King '59, Kamara '90+7 / Claesson '70, Nordtveit '86 autogol, Quaison '90+1)
Malta vs Spania 0-2 (Morata '31, '73)

Clasamentul Grupei F, după primele două etape:

1. Spania (4-1) 6 puncte
2. Suedia (5-4) 4
3. România (5-3) 3
4. Malta (2-3) 3
5. Norvegia (4-5) 1
6. Insulele Feroe (2-6) 0

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te