eSports: Cea de-a 3-a etapă campionatului de sim racing Racing League România ia startul la Imola

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 29.03.2020 - 16:01

În contextul în care motorsportul real, cu miros de benzină și pneuri încinse, este paralizat de pandemia cu COVID-19, cursele virtuale reprezintă singura alternativă pentru pasionați.

SHARE

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania (RLR) continuă, campionatul de sim racing fiind perfect plasat pentru a susține și mișcarea #StămAcasă menită să responsabilizeze populația în timpul crizei provocate de pandemia cu noul coronavirus. Duminică, 29 martie, de la ora 20.30, piloții celor 30 de BMW-uri M3 E30 DTM vor lua startul pe legendarul circuit de Grand Prix de la Imola. Cursa poate fi văzută LIVE aici.

După soluționarea contestațiilor de la etapa precedentă, un număr de 14 penalizări au fost acordate piloților pentru incidentele provocate pe MotorPark România, iar clasamentele finale au fost revizuite după publicarea rezultatelor provizorii. Un complet de opt comisari de cursă analizează etapă de etapă incidentele din RLR, asigurând echidistanța și profesionalismul deciziilor luate. Majoritatea forului este necesară pentru a finaliza acordarea unei penalizări, iar cea mai mare parte a membrilor au o vechime de peste cinci ani în domeniul sim racing-ului.

În prima cursă de pe Motorpark, desfășurată weekend-ul trecut, cea mai notabilă sancțiune i-a fost acordată lui Cristian Berindea, pretendentul la titlu primind o penalizare de 30 de secunde în urma unui duel pentru șefia întrecerii cu Victor Nicolae. Berindea a coborât astfel de pe podiumul manșei, promovându-l pe Nicolae pe locul al treilea.

În cea de-a doua manșă Alex Cascatău a pierdut locul al doilea, frânarea ratată în primul viraj fiind sancționată cu 60 de secunde, din pricina carambolului declanșat chiar la începutul cursei. Campionul en-titre al Romanian Endurance Series, Sergiu Nicolae, a pierdut punctele câștigate pe circuitul de casă în urma atacurilor foarte agresive din pluton.

Pilotul de raliuri și câștigătorul din eWRC Rally Finland 2018, Rareș Dranca, a afișat un ritm bun la debutul în RLR, dar trecerea la circuit a fost mai anevoioasă, el primind sancțiuni în ambele sprinturi virtuale. Tenismenul profesionist din circuitul ATP, Florin Mergea, a punctat în a doua manșă, reușind de asemenea să afișeze un comportament foarte sportiv pe circuit, și fiind unul dintre piloții care nu au avut de suferit după deciziile comisarilor din RLR.

Clasament Piloți

Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 67p
Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 60p
Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 58p
Cristian Moisescu – 50p
Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 41p
Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 29p
Alex Cascatău (West Competition Racing) – 28p
Victor Taraș (Lunar RO Racing) – 22p
Leo Borlovan – 20p
Florin Mergea (iRacing Team Romania) – 18p

Clasament echipe

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 118p
West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 69p
East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 68p
WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 36p
Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) – 26p 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te