Doi frați români, la un pas de o performanță istorică. Se bat pentru titlul mondial în Junior ERC

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 07.10.2023 - 08:36
Doi frați români, la un pas de o performanță istorică. Se bat pentru titlul mondial în Junior ERC - Foto: Facebook/Norbert Maior

Doi frați români, Norbert Maior și Francesca Maior, sunt la un pas de o performanță istorică. Se bat pentru titlul mondial în Campionatul European de Raliuri 2023, la categoria Junior ERC, în Raliul Ungariei. Au plecat favoriți, cu 4 puncte avans, și după prima probă sunt pe 4.

SHARE

Norbert (25 de ani) și Francesca (22 de ani) se află în fața unui rezultat istoric pentru România și pentru automobilismul sportiv românesc.

Înaintea ultimei etape a sezonului, Raliul Ungariei, care are loc în perioada 6-8 octombrie, echipajul brașovean conduce în clasamentul Junior ERC, având 4 puncte avans în fața principalilor urmăritori, italienii Roberto Dapra și Luca Guglielmetti.

După prima probă din Raliului Ungariei, desfășurată vineri, 6 octombrie, frații Maior sunt pe locul 4, la 1,2 secunde de italienii Roberto Dapra și Luca Guglielmetti. 

Citește și: Simone Tempestini, primul pilot care îl egalează pe Titi Aur. E pentru a 8-a oară campion național

„Am terminat cu bine prima zi de la Rally Hungary 😊 A fost o zi lungă, chiar dacă am avut puțini kilometri în mașina de curse. Cel mai important este că ne-am simțit bine, atât la shakedown, cât și la superspecială, iar momentan ne aflăm pe locul 4 în ERC Junior, la 1,2 sec de locul 1.

Raliul începe cu adevărat mâine dimineață, chiar înainte de a ajunge pe prima probă a zilei, deoarece va trebui să luăm cea mai bună decizie în alegerea anvelopelor în funcție de temperatură și condițiile de pe probe.
 
Nu va fi o zi ușoară, dar abia așteptăm să vină dimineața. 🙈”, a declarat Norbert Maior, după prima probă din Raliul Ungariei 2023.

În total, Raliul Ungariei, care se încheie duminică, 8 octombrie, are 12 probe speciale, iar echipajul românesc are nevoie de o poziție superioară echipajului Daprà Roberto / Guglielmetti Luca.

Rezultatele în timp real pot fi urmărite pe AICI.

Citește și: Un român de 17 ani, campion absolut în Porsche Sprint Challenge Benelux

Norbert Maior și Francesca Maior fac echipă încă din 2018. Cei doi – frate și soră în viața de zi cu zi, pilot și copilot atunci când se urcă la volanul mașinii de curse –  au început aventura în Campionatul European de Raliuri în sezonul 2021.

La acea vreme, au privit lucrurile ca pe o binevenită experiență, o pregătire temeinică care să le dea curaj pentru următorii ani. Așa a și fost. În 2023, cu aceeași dorință și aceeași determinare, cei doi încearcă să-și îndeplinească visul: titlul de Campioni Europeni la Juniori.

Pentru Norbert și Francesca, sezonul 2023 a început cu obținerea locului 2 în Polonia, apoi, în Letonia, Suedia și Roma cei doi au terminat, de fiecare dată, pe locul al 3-lea.

Cu toate că în Cehia, runda trecută, nu au prins podiumul (locul 4) punctajul obtținut le-a asigurat preluarea șefiei clasamentului provizoriu, după retragerea liderului de până la acel moment, norvegianul Ola Nore Jr, care nu va concura nici în Ungaria, din cauza unor probleme financiare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te