Djokovic, Thiem, Zverev şi Dimitrov joacă într-un turneu umanitar la Belgrad

DE Adelina Sahlean | 12.06.2020 - 12:37
Foto: Eurosport

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 1 mondial, a invitat câţiva dintre cei mai buni jucători din lume pentru a participa în acest weekend la un turneu umanitar la Belgrad, în faţa unui public încântat că poate vedea din nou din tribune meciuri de calitate, relatează AFP.

SHARE

Dominic Thiem (3 ATP), Alexander Zverev (7 ATP) şi Grigor Dimitrov (19 ATP) au acceptat invitaţia liderului mondial de a juca sâmbătă şi duminică pentru o primă serie de meciuri în scop de caritate din Adria Tour, care se va desfăşura între 13 iunie şi 5 iulie.

Tenisul profesionist a fost suspendat în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, iar reluarea circuitelor ATP, WTA şi ITF nu este aşteptată mai devreme de începutul lunii august.

La Belgrad, datorită noilor măsuri de relaxare intrate în vigoare de la 1 iunie, manifestările sportive în aer liber se pot desfăşura cu maximum 1.000 de spectatori, aşa cum va fi cazul la Adria Tour.

Meciurile se vor juca pe zgură, după sistemul cel mai bun din trei seturi, de patru ghemuri fiecare, la Centrul de tenis Novak, finanţat de familia starului sârb, cu o vedere de neegalat la Dunăre.

Biletele, puse în vânzare pe 3 iunie, s-au vândut pe durata a doar şapte minute. Meciurile vor fi transmise însă în peste 100 de ţări, conform lui Djordje Djokovic, fratele mai mic al lui Novak, care a insistat asupra măsurilor de siguranţă pentru spectatori: ''Fiecare va primi o mască la intrare, produse de dezinfecţie vor fi distribuite peste tot în complex şi centrul sportiv va fi dezinfectat în totalitate după fiecare eveniment.

''Jucătorii abia aşteaptă să revină în competiţie. Suntem profesionişti ai acestui sport şi vrem să jucăm'', a declarat Djokovic la promovarea turneului, care va fi privat de rivalii săi cei mai mari, elveţianul Roger Federer, care nu va mai juca în acest an din cauza unei noi operaţii la genunchi, respectiv Rafa Nadal, care nu a reluat încă antrenamentele.

Djokovic, care a petrecut perioada de izolare în Spania, a avut la dispoziţie un teren de tenis şi s-a antrenat în fiecare zi.

După Belgrad, Adria Tour se va muta la Zadar (Croaţia), unde se vor alătura croaţii Marin Cilic (37 ATP) şi Borna Coric (33 ATP), apoi va trece prin Muntenegru şi Bosnia, înainte de a se încheia cu un meci demonstrativ la Sarajevo, între Damir Dzumhur (107 ATP) şi Novak Djokovic.

Ţările din Balcani au fost relativ ferite de pandemia de coronavirus, care a infectat mai puţin de 25.000 de persoane şi a făcut circa 750 de decese într-o regiune de circa 22 milioane de locuitori.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.