DAKAR 2019 Triplă Mini, în cea de-a șaptea etapă. Al-Attiyah pe Toyota conduce la general

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 15.01.2019 - 14:35

Echipajele Mini au monopolizat podiumul la finalul etapei a şaptea. Nasser Al-Attiyah conduce la general cu un avans de peste 29 de minute. Iar Emanuel Gyenes, singurul român din Dakar 2019, ocupă locul trei în clasa ”Original by Motul”.

SHARE

Stéphane Peterhansel şi navigatorul David Castera, aflaţi în cockpitul unui Mini JCW Buggy, au obţinut poziţia de lider la începutul etapei și și-au conservat poziția până la finalul zilei. Este a doua probă specială câştigată de echipajul francez şi, cu victoria de luni, cei doi au urcat pe poziţia a doua în clasamentului general, la doar 29'16" de liderul Nasser Al-Attiyah pe Toyota.

La început, în dune, am sărit mult. A fost un salt mare şi am aterizat în faţă, pe capotă, şi am văzut stele după impact. Ulterior am început să mă concentrez şi l-am depăşit pe Nani. A fost un rezultat bun, dar nu o zi perfectă”, a declarat Stéphane Peterhansel.

Joan "Nani" Roma şi navigatorul Alex Haro pe Mini JCW Rally a fost singura ameninţare reală pentru Peterhansel pe parcursul întregii etape. La trecerea prin ”Waypoint 3”, Roma reuşise chiar să devină lider virtual, dar, în cele din urmă, a încheiat al doilea la 4'33" de Peterhansel.

Cel de-al treilea echipaj Mini clasat pe podium a fost cel format din Carlos Sainz şi navigatorul Lucas Cruz pe Mini JCW Buggy. Cu acest rezultat, Sainz a reuşit să recupereze timp important faţă de adversarii săi şi să reintre în Top 10.

Rider-ul Emanuel Gyenes, singurul român din Dakar 2019, a încheiat cea de-a 7-a etapă a Dakar 2019 pe poziția a 5-a la clasa ”Original by Motul”, după ce în etapa a 6-a a avut probleme cu sistemul de răcire al motocicletei sale. Iar în clasamentul general al clasei, Mani se află pe locul trei, la 1h05'34" de liderul Mark Tielemans.

La clasa ”Camione”, continuă să conducă echipajul Eduard Nikolaev / Evgenii Iakpvlev / Vladimir Rybakov pe Kamaz. La clasa ”Quad”, în frunte se află Nicolas Cavigliasso, iar la clasa ”SxS” (Side by Side”), Reinaldo Varela.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -