DAKAR 2019 Patru Mini-uri, în Top 5, în a 3-a zi. Al-Attiyah conduce la general pe Toyota

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 10.01.2019 - 13:48

Stéphane Peterhansel a obţinut prima sa victorie de etapă cu Mini JCW Buggy în cea de-a treia zi a Dakar 2019. Iar Toyota lui Nasser Al-Attiyah (locul 2), liderul clasamentului general al raliului, este singura mașină care a stricat socotelile Mini în Top 5.

SHARE

"Astăzi a fost foarte dificil, cu o navigaţie complicată prin dunele mari şi cu nisip fin din Peru. Nu a fost uşor pentru că a trebuit să rămânem concentraţi timp de patru ore; dacă pierdeai doar o piesă din informaţie, era uşor să te pierzi. Astăzi era foarte uşor să comiţi o eroare, dar David a făcut o treabă bună. Am rulat bine şi este prima etapă câştigată împreună, aşa că este o veste bună,” a declarat Peterhansel, la sfârșitul celei de-a treia etape a Dakar-ului, care s-a desfășurat între San Juan de Marcona și Arequipa. Rezultatul urcă echipajul francez şi modelul Mini JCW Buggy pe locul al treilea în clasamentul general.

Citește și… DAKAR 2019 Aniversare de 40 de ani, în Peru

Mini-ul JCW Rally al tandemului Jakub "Kuba" Przygonski / Tom Colsoul a încheiat pe trei, fiind a doua maşină Mini ajunsă la final în Top 5 al etapei. După doar un minut, au sosit Yazeed Al-Rajhi / Timo Gottschalk, tot pe Mini, care au încheiat pe poziţia a patra. Performanţa l-a propulsat pe Al-Rajhi pe treapta a doua a ierarhiei generale. Joan "Nani" Roma şi navigatorul Alex Haro nu au avut un început bun, dar au recuperat rapid locuri în a doua parte a etapei a treia şi au obţinut locul al cincilea cu Mini-ul lor.

Emanuel Gyenes, rider-ul român din Dakar 2019, a terminat cea de-a treia zi a raliului pe poziția 52 la general, ocupând locul al patrulea în clasa ”Original by Motul”.  Iar pilotul chilian Pablo Quintanilla (Husqvarna) este noul lider al clasamentului general la clasa ”Moto”, după trei etape.

La clasa ”Camioane”, conduce echipajul Eduard Nikolaev / Evgenii Iakovlev / Vladimir Rybakov pe Kamaz, la clasa ”Quad”, Nicolas Cavigliasso, iar la clasa ”SxS” (Side by Side), echipajul Francisco Lopez Contardo / Alvaro Juan Leon Quintanilla.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -