FOTO Cum arată noul tricou al echipei naționale de fotbal a României: Imprimat cu brâul tradițional

DE Alin Crișan | Actualizat: 20.03.2023 - 21:46
Lansare echipament echipa națională de fotbal a României - Foto: Frf.ro
Lansare echipament echipa națională de fotbal a României - Foto: Frf.ro

Noul tricou al echipei naţionale de fotbal a României, lansat, luni, de Federaţia Română de Fotbal, este imprimat cu brâul tradiţional şi elemente caracteristice regiunilor istorice.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Conform site-ului oficial al FRF, noul echipament va fi purtat de prima reprezentativă în preliminariile EURO 2024, de naţionala U21 la EURO 2023, dar şi de celelalte reprezentative ale României.

Cum arată noul tricou al echipei naționale de fotbal a României

"Federaţia Română de Fotbal lansează noul tricou al naţionalei, inspirat de rezistenţa şi perseverenţa care definesc suporterii români. Tricoul este conceput pentru a rezista la toate presiunile şi provocările pe care suporterii le întâmpină, de la lacrimi şi emoţii până la minutele tensionate de la finalul meciurilor.

Citește și: România, printre țările care vor participa la programul UE de achiziții de muniții pentru Ucraina

Echipamentul poartă brâul tradiţional, drept un simbol al valorilor care ne-au ţinut uniţi de-a lungul timpului şi care ne vor face să mergem înainte cu încredere. În folclorul românesc, puterea voinicilor luptători stătea în brâu si ne dorim ca acesta să ne inspire în continuare. Aşadar, intrăm în luptă cu un tricou puternic pentru suporteri puternici.

Brâul conţine elemente emblematice pentru regiunile istorice ale României, o trimitere la trecutul nostru comun, cel care ne aduce împreună şi ne motivează să credem şi să continuăm.

Pe teren sau în tribune, avem acelaşi ţel: să clădim succesul echipei naţionale! Când prezentul ne pune la încercare, tradiţia ne ţine alături de Naţională", se menţionează pe site-ul citat.

Noul echipament reprezintă o întoarcere la galbenul tradiţional, celelalte două versiuni fiind albastru complet şi roşu complet. Pe toate cele trei variante tricolorul precum şi mesajul de unitate "Luptăm împreună''.

Noua linie de echipament a echipei naţionale va beneficia şi de un nou font.

Citește și: UE acordă 1 miliard de € pentru reconstrucția Turciei după cutremur. Ursula: „Nevoile sunt enorme”

Acesta este în ton cu elementele tradiţionale şi împrumută liniile Coloanei Infinitului, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi, ca un simbol al iubirii infinite a suporterului român pentru echipa naţională şi a motivaţiei tricolorilor de a le aduce acestora satisfacţie.

Echipamentul este realizat de compania Joma din poliester 100% reciclat pentru a minimiza impactul asupra mediului.

Colecţia pentru sezonul 2023/2024 este alcătuită dintr-o linie extinsă de îmbrăcăminte, constând din hanorace, tricouri, pantaloni scurţi, pantaloni lungi, îmbrăcăminte pentru exterior şi accesorii, precum şi o linie completă pentru antrenament.

Primul meci în care jucătorii primei reprezentative a României vor îmbrăca noul echipament va fi cel cu Andorra, programat la 25 martie, de la ora 21:45, pe Estadi Nacional din Andorra în în Grupa I a preliminariilor Campionatul European din 2024.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te