Cornel Dinu, operat de urgență. În trecut, s-a gândit la sinucidere. A trecut printr-o mare dramă

DE Alex Darvari | 14.04.2023 - 16:35
Cornel Dinu - Foto: gsp.ro

Cornel Dinu (74 de ani) a fost dus de urgență joi la Spitalul Floreasca. Unul din cei mia mari fotbaliști din istoria lui Dinamo se află într-o stare bună după opeație

SHARE

Cornel Dinu, un simbol al echipei Dinamo București trece prin momente delicate.

Cornel Dinu a fost operat joi noaptea și a rămas la reanimare până vineri, când a fost mutat într-o rezervă. „Procurorului” i s-au făcut o gastroscopie și colonoscopie, care au arătat anumite probleme la colon, responsabile de hemoragia suferită de Dinu. 

„Am avut noroc cu prietenul meu Gabriel Constantinescu. A venit aseară la ora 22 special pentru mine, după o zi întreagă de consultații ca să mă examineze și apoi să mă opereze. E cel mai bun gastroenterolog din România. El mi-a făcut și prima colonoscopie, în 2009. Gabi e un tip nemaipomenit, e un medic excepțional. Îl cunoaște toată România. Mare rapidist.

Mi-a explicat că 10% problemele astea sunt de la esofag, 60% de la stomac și 30% de la colon. Nu vreau să mă gândesc că și tata, și fratele meu au murit din cauza cancerului de colon.

Nu cred că mă lasă acasă până după Paște. Nici nu mă pot mișca deocamdată din pat. Nu am mâncat nimic de două zile. Sunt hrănit și hidratat prin perfuzii. Îmi face rău să mă uit (n.r- din Spitalul Floreasca) la stadionul tinereții mele. A ajuns o ruină”, a spus Cornel Dinu pentru Fanatik. 

Cine e Cornel Dinu

Cornel Dinu s-a născut pe 2 august 1948 în orașul Târgoviște. Coincidența face ca marele fost fotbalist să se fi născut chiar în anul înființării clubului Dinamo al cărei legendă urma să devină.

Cornel Dinu și-a început carieră de fotbalist în anul 1963 la echipa de juniori din orașul natal, Metalul Târgoviște. Din 1966 până în 1983 a jucat în Divizia A, doar pentru Dinamo București. Cornel Dinu a strîns 454 de meciuri și a înscris 53 de goluri în tricoul alb-roșiilor, scrie playsport

„Nu am încercat să îmi iau viața, dar gândul acesta mi-a trecut prin minte. Dar am compensat imediat cu faptul că viața nu ne este dată, nu știm de unde venim și unde ne ducem. Nu aveam dreptul să fac așa ceva. Dar am avut momente de deprimare teribilă. Sunt momente în care nu mai sunt cum eram. Slăbiciunea și durerea umană îți duce gândul spre un final, final care mi-aș dori să vină cât mai târziu pentru că am această familie minunată”, a spus Cornel Dinu.

Drama cumplită prin care a trecut 

„Nu (n.r. – nu s-a împăcat cu moartea soției). Nu pentru că s-ar fi putut să mai dureze existența ei și aveam nevoie de așa ceva. Din păcate, i s-a declanșat un diabet agresiv încă din 1998. Am reușit să o duc în câteva zile în Italia unde i s-au făcut 3 bypass-uri.

Era o femeie mândră, cu o personalitate uluitoare. Avea și niște comportamente acide în vorbă, dar era și de o noblețe teribilă. Amicii noștri îi spuneau „baroana de corentari”. Nenorocirea a fost că în viața mea de cele mai multe ori a venit furtuna. A fost furtuna operației din august 2011, după care a fost a doua amputare și nu a mai rezistat. Avea o personalitate teribil de puternică, o femeie foarte frumoasă.

Am senzația că nu și-a mai acceptat statutul pe care îl avea de invalid și practic și-a dorit plecarea dintre noi. Nu am stat departe, dar nu am putut să îmi văd soția, cel mai apropiat om, nu puteam să vad când este băgată în groapă”, a spus Cornel Dinu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te