Cine a fost Pele, cel supranumit „Regele Fotbalului”: Până să ajungă un star a muncit ca servitor

DE Alin Crișan | Actualizat: 29.12.2022 - 22:01
Maradona și Pele - Foto: Profimedia

Pele este considerat cel mai mare jucător de fotbal din toate timpurile. Brazilianul s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani după o luptă grea cu cancerul.

SHARE

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, a anunţat, joi, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento. El este considerat a fi cel mai mare jucător din toate timpurile. Născut pe 23 octombrie 1940, Pele a crescut într-o familie săracă în localitatea Bauru, statul Sao Paulo.

Citește și: Mesajul emoționant al fiicei lui Pele după moartea marelui fotbalist: „Te iubim la infinit!”

A început să câștige primii bani lucrând într-o ceainărie, ca servitor. Învățat să joace de tatăl său, din cauza condițiilor financiare precare ale familiei nu-și putea permite un echipament adecvat sau o minge și, de obicei, juca fie cu un ciorap umplut cu ziare și legat cu sfoară, fie cu un grapefruit.

Edson Arantes do Nascimento Pele, după numele întreg, a jucat pentru mai multe echipe de amatori în tinerețe, inclusiv Sete de Setembro, Canto do Rio, Sao Paulinho și Ameriquinha. Pele a condus juniorii echipei Bauru Athletic Club la câștigarea a două campionate de stat de tineret din Sao Paulo, potrivit digi24.ro

Citește și: Pele, legenda fotbalului brazilian, a murit la 82 de ani: „Meciul” vieții l-a jucat cu cancerul

Pele este considerat de mulți specialiști cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Legendarul brazilian a debutat la profesioniști la vârsta de 15 ani, în tricoul lui Santos, și, la 16 ani făcea parte deja din echipa națională a Braziliei. 

A câștigat 21 de trofee cu Santos și este în continuare singurul jucător cu trei Cupe Mondiale în palmares (1958, 1962, 1970). 

A fost căsătorit de trei ori Prima soție a lui Pele a fost Rosemeri dos Reis Cholbi, împreună cu care a avut doi copii, Kely Cristina și Edson. Cei doi au divorțat în 1982, iar brazilianul s-a recăsătorit în 1994 cu Assiria Lemos, care i-a dăruit gemenii Joshua și Celeste, scrie digisport.ro. După un nou divorț în 2008, Pele s-a căsătorit a treia oară în 2016, cu Marcia Aoki, femeie de care se spune că ar fi fost îndrăgostit încă de la mijlocul anilor 1980.

Citește și: Povestea înfruntării ratate dintre Pele și Dobrin la Mondialul din 1970. Cât de vinovat a fost Gicu

Brazilianul a mai avut două fiice din două relații extraconjugale, însă doar una dintre ele, Flavia Kurtz, a fost recunoscută oficial. După ce s-a retras din activitate, Pele a fost ambasador UNICEF, a fost imaginea unora dintre cele mai mari branduri din lume și a jucat în câteva filme, poate cel mai cunoscut fiind chiar cel despre viața sa, din 2016.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te