CFR, FCSB și Sepsi și-au aflat adversarele din Cupele Europene. „Giganți! Cel mai greu adversar”

DE Alin Crișan | Actualizat: 21.06.2023 - 22:30
Meci între Sepsi și FCSB, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Profimedia

CFR Cluj, FCSB și Sepsi OSK și-au aflat astăzi adversarele din turul 2 preliminar al UEFA Europa Conference League. FCSB va înfrunta formația CSKA 1948 Sofia, în timp ce Sepsi se va duela cu o altă echipă din Bulgaria, CSKA Sofia.

SHARE

FCSB va înfrunta formația CSKA 1948 Sofia, în timp ce Sepsi se va duela cu o altă echipă din Bulgaria, CSKA Sofia. În schimb, CFR Cluj va înfrunta cu turcii de la Adana Demirspor.

Bulgarii reacționează după ce au picat cu FCSB și Sepsi: "Giganți / Cel mai greu adversar posibil!"

Presa din Bulgaria a prefațat cele două dueluri împotriva echipelor din România. "CSKA 1948 va înfrunta giganții din România de la FCSB, care a încheiat ultimul sezon din Superliga României pe locul secund", a scris publicația bulgară Dnevnik.

"Debutanta CSKA 1948 va înfrunta FCSB în turul 2 preliminar. Echipa lui Atanas Ribarski a scăpat de câteva nume grele, precum Beșiktaș sau APOEL Nicosia. Ceilalți doi posibili adversari erau Neftchi Baku și învingătoarea din duelul Alashkert - Arsenal Tivat", au scris și cei de la Duma.

În schimb, Sepsi este considerată de bulgari drept cea mai dificilă adversară pe care CSKA Sofia o putea întâlni în această fază a Conference League.

Citește și: Gest șocant al lui Gică Popescu după ce i-a zis lui Iordănescu: „Băi, băiatule!”. A renunțat la tot

"CSKA Sofia a picat cu cel mai greu adversar posibil la startul competiției europene, Sepsi. Vicecampioana Bulgariei putea întâlni adversari precum Petrocub (Moldova), Ararat-Armenia (Armenia)/Egnatia (Albania), Aktobe (Kazahstan) sau Torpedo (Belarus).

Sepsi a terminat pe locul 6 în ultimul sezon, însă în ultimele două sezoane a câștigat trei trofee: o Supercupă și două Cupe ale României. Până în acest sezon, internaționalul bulgar Radoslav Dimitrov a jucat la Sepsi", au scris cei de la Sportal.

Cine este CSKA Sofia și cine este CSKA 1948 Sofia

CSKA Sofia, adversara lui Sepsi Sfântu Gheorghe din turul 2 preliminar al Conference League, este echipa ”militarilor” din Bulgaria, cea înființată pe model sovietic în 1948 și ”reînviată” după faliment prin fuziunea din 2016 cu Litex Loveci.

Citește și: Enigma piramidei holografice, straniul fenomen din Ceahlău. Se crede că e muntele sacru al dacilor

CSKA 1948 Sofia, adversara lui FCSB, este echipa apărută în 2016, ca reacție a suporterilor față de fuziunea cu Litex, și care a promovat succesiv din liga a patra până în prima divizie.

Cele două echipe s-au luptat până spre final cu Ludogorets Razgrad pentru titlul de campioană a Bulgariei în ultimul sezon.

Tot Ludogorets a câștigat însă și a ajuns astfel la 12 titluri consecutive, potrivit sport.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te