Ce-a pățit un român care a vrut să-și ia bilete la Jocurile Olimpice din 2024: Nu e deloc corect

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.02.2023 - 18:16
Franța va organiza, la Paris, Jocurile Olimpice din 2024 Foto: profimediaimages.ro
Franța va organiza, la Paris, Jocurile Olimpice din 2024 Foto: profimediaimages.ro

Un român care a vrut să-și ia bilete la Jocurile Olimpice organizate în 2024 la Paris a explicat experiența sa cu site-ul oficial al competiției.

SHARE
Radu Constantin a participat la tragerea la sorți pentru a putea cumpăra bilete la Jocurile Olimpice din 2024, pentru că așa este sistemul.  
 
Apoi s-a bucurat când a aflat că este printre cei trași la sorți și i s-a alocat un interval de 48 de ore, începând cu 20 februarie ora 16:00, în care să poată achiziționa biletele, asta deși vânzările începuseră pe 15 februarie.
 

Ce-a pățit un român care a vrut să-și ia bilete la Jocurile Olimpice din 2024 

 
Ținta lui principală era natația unde speră să-l vadă pe David Popovici cu o medalie, poate chiar campion olimpic. Exact la ora când i-a început intervalul de cumpărare, Radu era în fața calculatorului pregătit să ia biletele.
 
 
Acestea sunt împărțite pe categorii de prețuri și de sesiuni (calificări, finale). La natație între 24 și 240 de euro, în sesiunile de dimineață, în funcție de locul pe care îl ocupi în tribune. 
 
Doar că surpriză: biletele cele mai ieftine, cele de 24 euro, nu mai erau disponibile deja.
 
"De ce alții au avut posibilitatea înaintea mea să cumpere biletele de 24 de euro, iar eu nu? De ce nu mi s-a alocat un interval de timp chiar pe 15 februarie când a început vânzarea și de ce abia pe 20 februarie am putut să întru să cumpăr? 
 
Aveam disponibile (atenție, doar pentru sesiunile de dimineață, în care sunt calificări, nu finale) bilete de la 155 euro în sus. Mai mult decât atât, la finale nu se pot încă achiziționa bilete, abia într-o altă sesiune în luna mai, pentru care trebuie din nou să intri într-o tragere la sorți.
 
Adică practic eu cumpăr acum bilet de 155 euro sau 240 euro la calificări, dar nu știu încă dacă seara pot merge și la finală. Și nici măcar nu știu cât va costă, atfel încă să îmi pot face un buget. Ce fel de organizare este asta? ", se întreabă Radu Constantin.
 

Nu se pot cumpăra pachete pentru un singur sport

Problemele nu s-au oprit aici. Nu se pot cumpăra pachete de bilete pentru un singur sport.
 
"De ce nu s-a făcut un singur interval de timp în care toți cei care au fost trași la sorți să aibă șanse egale să își cumpere biletele mai ieftine? Și cine este mai rapid, acela le cumpără. Așa era corect și toată lumea avea șanse egale. 
 
Nu mai spun că în această fază mă obliga să cumpăr pachete cu bilete la sporturi diferite. Nu îmi pot face pachet doar cu natație, sau doar cu gimnastică, sau doar cu atletism. 
 
Așadar să vezi de la fața locului Jocurile Olimpice nu este pentru toată lumea, așa cum se bat cu pumnii în piept organzaitorii. Și-au ținut pentru ei biletele ieftine și dau acum biletele scumpe, celor care își permit. Dacă vrei să îl vezi pe David Popovici cum se califică în semifinale, la 3 probe, 100, 200 și poate 50 m, vei plăti 720 euro de persoană. Dar seara afli de la TV sau radio dacă a și câștigat medalia. Pentru că, ghinion, nu ai fost tras la sorți și pentru finale și nu ai putut să îți cumperi bilet", a mai spus Radu.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te