Becali a decis cine va fi noul antrenor al FCSB. Vine de la o echipă din liga a III-a

DE Alin Crișan | Actualizat: 29.11.2022 - 16:44
Gigi Becali - Foto: Profimedia

Mihai Pintilii va face cuplu la FCSB cu Leo Strizu dacă Gigi Becali îl va convinge pe „Pinti” să continue pe acest post după meciul cu FCU Craiova.

SHARE

Mihai Pintilii a rămas antrenor interimar la FCSB după ce Nicolae Dică și-a dat demisia. Gigi Becali a găsit antrenor cu licență PRO care să-l ajute pe „Pinti”.

Citește și: Cât de mari sunt salariile în România: Moldova, sub Transilvania

Strizu, care este deținător de licență PRO, a fost prezent la antrenamentul de marți al vicecampioanei României de la Berceni și a asistat la ședința condusă de Pintilii.

„Da, Leo Strizu este noul antrenor al echipei. Va fi ajutat de Pintilii”, a declarat Gigi Becali.

Leo Strizu, în vârstă de 55 de ani, pregătește echipa secunde a ”roș-albaștrilor” din liga a treia, iar la prima formație va ocupa funcția de antrenor principal, deoarece Pintilii nu are decât licența B. Gigi Becali va pune antrenor la FCSB în pauza care urmează în SuperLiga.

Citește și: Aurescu: „Sprijinul pentru Ucraina este de fapt sprijinul pentru securitatea României”

După ce variantele la care s-a gândit inițial nu s-au materializat, patronul FCSB a realizat că interimarul Mihai Pintilii ar putea reprezenta o soluție viabilă pentru echipă.

La scurt timp după ce Nicolae Dică și-a dat demisia de la FCSB, Becali a avut o listă inițială de antrenori pe care se aflau, printre alții, Andrei Prepeliță și Ilie Poenaru. Mai mult ca tatonare.

Gigi s-a îndreptat înspre Eugen Neagoe, tehnicianul de la U Cluj care tocmai îl bătuse, și Liviu Ciobotariu, principalul Voluntariului. Neagoe a refuzat elegant, „Ciobi” i-a promis lui Becali că vine, apoi s-a sucit, mulțumind pentru interes.

Citește și: Un polițist a tras cu arma în sediul Poliției din Alba Iulia: Conducerea a deschis o anchetă

Mihai Pintilii, omul care a rămas pe bancă alături de Thomas Neubert după ce a plecat Dică, e soluția pe care Gigi o vede și pe viitor în acest moment. Dar Pintilii are nevoie de un tehnician cu licență Pro pentru a rămâne antrenor la FCSB. Iar Becali a găsit omul care să-l ajute pe „Pinti”.

Cine este Leo Strizu? 

Leo Strizu s-a născut în 1967 și a debutat în fotbal la vârsta de 18 ani, evoluând pentru prima oară la Rapid. Unirea Urziceni, Sportul Studențesc, FC Național, Poli Timișoara, FC Brașov, Kayserispor, Chindia și Sakaryaspor sunt celelalte echipe din cariera fostului atacant, care a marcat peste 60 de goluri de-a lungul carierei.

Ca antrenor, Strizu are doar două echipe în CV, însă s-a scris despre el că este un apropiat al conducerii de la FCSB. Ultima dată la Unirea Constanța (echipa satelit a vicecampioanei României), acesta a mai pregătit-o pe FCSB II în perioada 2008-2010, dar nu a obținut rezultate notabile pe banca niciuneia dintre acestea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te