Barcagate. FC Barcelona ar putea fi exclusă din Champions League. Cazul Negreira, plăţi şi şantaj

DE Alexandru Pop | Actualizat: 01.04.2023 - 17:08
Barcagate. FC Barcelona ar putea fi exclusă din Champions League. Cazul Negreira, plăţi şi şantaj - Foto: Flick/Charlie Gilbert

Clubul FC Barcelona consideră că UEFA nu o poate sancționa, în Cazul Negreira, dacă justiția spaniolă nu dă un verdict (la prima sau la cea de a doua instanță) sau o consideră nevinovată, în procesul în care este acuzat de corupție în formă continuată.

SHARE

Cazul Negreira face furori în Spania şi pune în dificultate marele club barcelonez şi Primera Division/La Liga.

FC Barcelona ar putea fi exclusă din Champions League

Clubul blaugrana a calculat cât ar pierde din neparticiparea într-un sezon de Champions League și a ajuns la o sută de milioane, din încasările provenite din participare, bonusuri de puncte și calificare de la o fază la alta, vânzarea de bilete și market pool, pe lângă merchandising și contractele de sponsorizare, conform GSP.

În cazul în care ar fi condamnată, Barcelona ar face recurs la sentință și ar prezenta în instanță și cererea de despăgubire făcută către UEFA, pentru pierderile suferite prin eventuala suspendare din Europa.

Citeşte şi: Fosta mare înotătoare Camelia Potec a fost jefuită, la Barcelona. I-au spar maşina închiriată

Oficialii FC Barcelona au fost acuzați de corupție, privind plățile făcute fostului vicepreședinte al comisiei de arbitraj a fotbalului spaniol și fiului său, într-un dosar de la parchetul spaniol.

Negreira avea pielea blau-grana

Jose Maria Enriquez Negreira, care a deținut funcţia între anii 1994 și 2018, se confruntă și cu acuzații de corupție, la fel ca și Sandro Rosell, președintele clubului FC Barcelona, în perioada anilor 2010 - 2014, și succesorul său Josep Maria Bartomeu, care a deținut această funcție până în anul 2020.

Enriquez Negreira a negat că ar fi favorizat vreodată Barcelona, în ceea ce privește deciziile arbitrale. Clubul catalan a recunoscut că a angajat un consultant extern, care a furnizat rapoarte „legate de arbitrajul profesionist”, dar ei și persoanele implicate neagă cu toții orice faptă greșită, conform The Atletic.

Citeşte şi: Dănuț Lupu îl atacă pe Gică Hagi: „Nu e Rege. La Real Madrid și Barcelona a fost doar în lot”

Există și un precedent, cu Fenerbahce Istanbul, care a fost exclusă pentru o stagiune, din Liga Campionilor, după ce a fost acuzată că a trucat meciuri, în sezonul 2011 - 2012.

Ulterior, clubul din Istanbul a fost absolvit în justiție de toate capetele de acuzare, considerându-se că nu există probe suficiente.

Barcelona a plătit timp de 17 ani un șef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor (cu o sumă totală de 6,7 milioane de euro), Parchetul acuzând clubul catalan de corupție în formă continuată. Procurorii susțin că acei bani au fost folosiți pentru ca Barcelona să fie protejată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te