Dănuț Lupu îl atacă pe Gică Hagi: „Nu e Rege. La Real Madrid și Barcelona a fost doar în lot”

DE Alin Crișan | Actualizat: 15.02.2023 - 17:57
Dănuț Lupu - Foto: DigiSport

Fostul fotbalist Dănuț Lupu a explicat de ce, în opinia sa, Gică Hagi nu merită statutul de "Regele fotbalului românesc".

SHARE

Colegi la echipa națională și la Brescia, sub comanda lui Mircea Lucescu, cei doi nu au avut cea mai bună relație. Dănuț Lupu a dezvăluit un episod tensionat de la prima reprezentativă și s-a arătat deranjat de anumite comentarii mai vechi făcute de Hagi la adresa lui "Il Luce". 

Citește și: Nicuşor Dan: „Am semnat contractele de finanţare prin PNRR pentru modernizarea semafoarelor”

Lupu (14 meciuri la naționala României), campion cu Dinamo (1990) și Rapid (1999) și participant la CM 1990, spune că titulatura de "Rege" ar trebui să îi revină mai degrabă lui Nicolae Dobrin, legenda lui FC Argeș.

"Hai să-ți spun ceva. Jos pălăria în fața lui Gică ca fotbalist, dar a jucat doar la Galatasaray și echipa națională. La echipa națională, la ce jucători eram pe vremea aia, nu era greu să joci doar când ai mingea. Execuții, jos pălăria, nu îi reproșează nimeni nimic, dar nici lumea nu poate să îmi impună mie că e 'Rege". Da! (n.r - Dobrin a fost 'Rege'). Gândește-te că Dobrin a stat trei săptămâni în Spania, s-au rugat ăia de la Real Madrid de el și el n-a vrut să stea. Gândește-te că Balaci, la 28 de ani, nu se accidenta.

Nu, la Real Madrid și Barcelona nu a jucat (n.r - Hagi), ci a făcut parte din lot. Hai să fim serioși! A jucat la Galatasaray și la echipa națională. 

Citește și: Zeci de blocuri, case și instituţii publice au fost fisurate după cutremurul din Gorj: Raportul CJSU

La Brescia? Uitați-vă câte meciuri are în trei ani de zile (n.r - a jucat două sezoane la Brescia). El, la un moment dat, m-am certat cu el tot din cauza faptului că vorbea urât de nea Mircea (n.r - Mircea Lucescu). Dacă nea Mircea nu îl ținea trei ani la Brescia, Gică era într-o perioadă foarte proastă și putea să dispară. Și totuși, nea Mircea l-a ajutat enorm de mult. N-a avut o perioadă acum vreo 10 ani când întreba ce antrenor e nea Mircea? Răutăți din astea de generație, că era cu nea Puiu (n.r - Anghel Iordănescu)", a spus Dănuț Lupu.

Hagi, la Real Madrid (1990-1992): 84 de meciuri, 20 de goluri, o pasă decisivă. A câștigat două Supercupe ale Spaniei.

Hagi, la Barcelona (1992-1994): 51 de meciuri, 11 goluri, 5 pase decisive. A câștigat două Supercupe ale Spaniei.

Hagi, la Brescia (1994-1996): 66 de meciuri, 16 goluri, două pase decisive. Primul sezon în Serie A, al doilea în Serie B. După ce a promovat, a plecat la Galatasaray.

Hagi, la Galatasaray (1996-2001): 192 de meciuri, 71 de goluri, 63 de pase decisive. A câștigat Cupa UEFA, Supercupa Europei, 4 titluri naționale, două Cupe ale Turciei și două Supercupe ale Turciei.

Lupu a explicat și de ce crede că a avut doar 14 meciuri la naționala României, în ciuda faptului că a fost considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști din țară.

Citește și: Tineri, proaspăt căsătoriți găsiți îmbrățișați sub dărâmături. Ne mângâie că s-au avut unul pe altul

"Sunt mulți jucători care meritau să joace la echipa națională și din cauza răutății dintre ei nu au jucat. Care e problema? Gică Craioveanu nu merita? Merita, nu a jucat. Eu am 14 convocări. Gândește-te că eu, în perioada 1996-1999, am jucat la Rapid și nu eram la echipa națională. Nu spun că nu erau fotbaliști pe vremea aia, dar lotul meritam să îl prind. L-au prins Chiriță, l-au prins alții...

Eu niciodată nu m-am comparat cu Gică Hagi sau n-am vrut să-i iau locul. Nu știu de unde a venit chestia asta. După părerea mea, a fost Dobrin și restul. Așa, și Balaci a fost uriaș. Eu n-am spus că Hagi nu a fost fotbalist. Pe Hagi îl bag la restul, după Dobrin. Și la mașini spui Mercedes și restul. Când spun 'și restul', mă refer la următorii 4-5, nu la două milioane de fotbaliști sau câți sunt la ora asta actuală. Hagi a fost unul dintre primii 3-4 fotbaliști, dar nu primul", a mai spus Lupu, potrivit sport.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te