Vouchere de sănătate de la stat. Guvernul pregătește introducerea voucherelor de sănătate ca măsură de dezvoltare a turismului balnear.
Deși a revenit la nivelul precedent pandemiei, turismul balnear este încă dependent de biletele de tratament oferite asiguraților, conform Profit.ro.
Vouchere de sănătate pentru tratamente în stațiuni balneare. Cine va beneficia de ajutor
La momentul actual, stațiunile balneare sunt frecventate în mare parte de către pensionari, care beneficiază deja de bilete balneare.
Citește și: Casa de Pensii anunță beneficii la pensia limită de vârstă, de urmaș și invaliditate. Cum aplici
Această măsura are ca scop atragerea mai multor turiști, de vârste diferite, chiar și turiști străini.
Printre acțiunile pentru dezvoltarea turismului balnear, ce vor fi implementate în perioada 2025 – 2030, Guvernul are în vedere acum introducerea voucherelor de sănătate.
În curând va fi realizat cadrul legal pentru introducerea acestor vouchere.
Citește și: Tratamentele balneare s-au scumpit cu 700 lei. Ce pensie trebuie să ai și cât costă un sejur?
Guvernanții mai speră și la încheierea de contracte comerciale cu case de asigurări europene și crearea unui hub comercial în domeniu, mai arată sursa citată.
Bilete balneare pentru pensionari
Persoanele în vârstă care aleg să își petreacă un sejur într-o stațiune turistică primesc o subvenție consistentă pentru plata biletului, în funcție de nivelul pensiei.
Pensionarii pot merge în fiecare lună în una dintre seriile programate, la munte sau la mare, în funcție de tratamentele de care au nevoie: afecțiuni reumatismale, cardiace sau recuperatorii.
Pensionarii care vor să beneficieze de bilete de tratament trebuie să depună documentele la Casele de Pensii teritoriale.
Citește și: EXCLUSIV Cât costă un bilet la tratament balnear prin Casa de Pensii ? Mai scump ca o pensie medie
În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.
Toate stațiunile din țară au început să primească pensionari. Aceștia trebuie să dea jumătate din pensie pentru a beneficia de tratament balnear.
Cele mai căutate sunt stațiunile de la mare sau cele de la munte pentru că pensionarii pot îmbina tratamentele cu o vacanță de două săptămâni.
Citește și: În ce lună ajung deciziile cu pensiile recalculate la pensionari? Anunțul ministrului Muncii
Newsweek a scris că prețul INTEGRAL pe care un pensionar ar trebui să îl plătească pentru un sejur balnear de 16 zile este în jur de 3.000 de lei.
Prețul include masă, hotel și tratament pentru 12 zile. Prețul este subvenționat.
Pensionarul trebuie să plătească doar jumătate din pensie. Cum pensia medie este de 2.700 de lei, în medie un pensionar trebuie săplătească 1.400 de lei pe un sejur.
Evident, reducerea se dă în funcție de pensia pe care o are fiecare pensionar. Cu cât pensia este mai mică, cu atât subvenția de la stat este mai mare.