VIDEO MOBILIZARE „În acest restaurant, ucrainenii mănâncă gratis”. Un copil a trecut singur granița

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.02.2022 - 15:36

Sute de civili ucraineni care și-au părăsit țara și au ajuns în România sunt găzduiți, deja, în hoteluri din estul României.

SHARE

Imagini și înregistrări video cu familii de ucraineni care au fugit din calea războiului și au ajuns în România a postat pe contul său Ștefan Mandachi. El susținea, ieri seara, că „fluxul este enorm! Aseară am avut între 175 si 220 oameni. Diseară vor fi mai mulți cu certitudine! Coada e foarte mare! ‼️Mai avem nevoie de voluntari vorbitori de ucrainiană!”.

Citește și: 4.300 de soldați ruși, uciși. 53 de avioane și elicoptere, doborâte și 850 de blindate distruse

Ucrainenii au fost cazați și la hotelurile sale.

„La ora 03:05 încă sosesc grupuri de refugiați, inclusiv persoane de culoare, studenți sau rezidenți în Kiev”, povestește Mandachi care arată că multe familii vin fără tați. Bărbații până în 65 de ani nu au voie să părăsească Ucraina.

„Nici nu știm de unde s-au adunat atâția voluntari care ajută echipa noastră. Le-am pierdut șirul. S-au integrat în echipă și ajută și iar ajută, cară, descarcă, înregistrează oameni etc. Nici nu-i cunosc. Ne vedem fiecare de treabă”, povestește.

„În acest restaurant, ucrainenii mănâncă gratis”. Un copil a trecut singur granița

 

„În vama Siret faci 1 km în 3 ore. Mi s-a spus că la Cernăuți spre vamă sunt cozi de 20 km”, explică situația.

Vineri seara, aseară, o femeie cu 3 copii cazată într-un birou din hotel a decis dimineață să se întoarcă în Ucraina, pe motiv că nu poate rezista știind că soțul ei a rămas pe front Ucraina.

Citește și: EXCLUSIV Cum apără ucrainenii civili Kievul: Facem cocktailuri Molotov. Ne-am antrenat la Maidan

„Avem zeci de copii și adulți refugiați în hotel, nu pot cuantifica precis numărul lor, întrucât mulți vin, mulți pleacă. Cei mici joacă mingea, aleargă, nu înțeleg ce se petrece, dar am cunoscut ieri un copilaș de vreo 3 ani care n-a putut schița niciun sunet timp de mai multe ore, probabil traumatizat de împușcături. Abia seara a început să vorbească și să râdă… la orele 01:15 aseară a ajuns un băiat de 14 ani (foarte inteligent) care a trecut granița SINGUR. Incredibil! A plecat deja dimineață la Sibiu cu o mătușă”, a spus Mandachi.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.