Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi rezultatele votului în timp real
Marcel Ciolacu 22,56 %
Călin Georgescu 22,14 %
70,10 %
George Simion 15,19 %
Elena Lasconi 14,13 %
Click aici pentru rezultate complete

VIDEO 5.000 de pompieri vor fi pregătiți să intervină în cazul situaților de urgență de Crăciun

DE Bianca Iosef | 22.12.2022 - 14:58
Pompier- Foto: FACEBOOK
Pompier- Foto: FACEBOOK

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă afirmă, joi, că peste 5.000 de pompieri sunt pregătiţi să acţioneze, zilnic, pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor, de sărbătoarea Crăciunului.

SHARE

Astfel, pompierii pot interveni cu peste 3.700 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 de echipaje de stingere, 136 de maşini de descarcerare, 324 ambulanţe SMURD, 31 de unităţi de terapie intensivă mobilă, 11 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic, precum şi 69 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că, pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite, în perioada următoare, peste 5.000 de pompieri sunt pregătiţi să acţioneze, zilnic, pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor.

Citește și: Motivul pentru care Karl Nehammer s-ar putea răzgândi în privința aderării României la Schengen

”În acest sens, pompierii pot interveni cu peste 3.700 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 de echipaje de stingere, 136 de maşini de descarcerare, 324 ambulanţe SMURD, 31 de unităţi de terapie intensivă mobilă, 11 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic, precum şi 69 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple”, precizează IGSU.

Citește și: Ciolacu: Vrem să învăţăm din expertiza managerilor coreeni, printre cei mai buni din domeniu în lume

În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenţie sporită este acordată prevenirii evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

Pe întreaga perioadă a sezonului rece, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, sunt desfăşurate acţiuni de control şi verificare la unităţi de turism şi de agrement, spaţii comerciale, lăcaşuri de cult şi ansambluri mănăstireşti, târguri tematice specifice sezonului rece şi alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfăşura evenimente legate de datini şi obiceiuri specifice sezonului rece, precizează Inspectoratul.

Numai în prima jumătate a lunii decembrie, inspectorii de prevenire au desfăşurat acţiuni de control la peste 1.600 de obiective din toate judeţele ţării şi municipiul Bucureşti, pe timpul cărora au fost constatate aproape 6.000 de deficienţe pe linia apărării împotriva incendiilor.

Pe timpul acestor acţiuni, pentru deficienţele constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.300.000 lei, precum şi 4.987 de avertismente.

IGSU arată că, chiar dacă perioada Crăciunului este aglomerată pentru toată lumea, NU trebuie să neglijăm respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, pentru că este suficient un moment de neatenţie pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuinţă. Pentru evitarea unor astfel de evenimente, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vă recomandă respectarea a trei reguli simple:

1.Manifestaţi prudenţă maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinţei. Stingeţi întotdeauna focul în sobă înainte de culcare şi nu folosiţi mijloace de încălzire (sobe, reşouri, calorifere electrice, aeroterme şi altele) cu defecte sau improvizaţii. Nu aprindeţi focul prin utilizarea lichidelor inflamabile. Orice mică improvizaţie poate conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieţi.

2.În al doilea rând, este foarte important să respectaţi câteva măsuri atunci când vorbim de amplasarea şi decorarea pomului de Crăciun. Ancoraţi bine bradul, NU folosiţi instalaţii ornamentale cu improvizaţii, NU lăsaţi în funcţiune instalaţiile electrice atunci când plecaţi de acasă, NU aprindeţi şi NU amplasaţi artificii sau lumânări în apropierea bradului.

3.Cea de-a treia situaţie cu care ne confruntăm în această perioadă a anului este generată de utilizarea mijloacelor pirotehnice. Pe cât de spectaculoase sunt artificiile şi petardele, pe atât de periculoase pot fi dacă sunt folosite necorespunzător. În ultimii ani au fost înregistrate cazuri când pompierii au acţionat pentru stingerea incendiilor generate de utilizarea mijloacelor pirotehnice sau pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă persoanelor care au fost rănite de aceste obiecte. Pentru evitarea oricăror evenimente, NU permiteţi jocul copiilor cu petarde şi artificii. De asemenea, utilizarea lor se va realiza numai cu respectarea instrucţiunilor menţionate de producător, scrie News.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te