Un român primeşte o factură imensă la energie. Dar ea este cu minus. Cum e posibil acest lucru?

DE Alexandru Pop | Actualizat: 23.02.2023 - 08:48
Un român primeşte o factură imensă la energie. Dar ea este cu minus. Cum e posibil acest lucru? - Foto: Pixnio/Bicanski

Toţi clienţii la companiile care livrează energie electrică la consumatorii finali se plâng în această perioadă de explozia valorii facturii. Efectiv, te uiţi în factură şi ai impresia că ai greşit rândul pe care citeşti. Dar în cazul acesta este altfel.

SHARE

Iar când vine o astfel de factură, sentimentele pe care le încerci sunt amestecate. Te bucuri, dar este şi uimire, şi revoltă.

Nu ştii dacă s-a greşit în trecut, ori dacă nu cumva greşeala este acum şi îţi va veni în viitor o nouă factură de re-regulazare, de îţi va sări căciula din nou, dar în sens invers. De pe ceafă, pe frunte.

Factură imensă la energie, dar cu minus

Pe Grupul de Facebook "Client Hidroelectrica", un client scrie:

"M-am trezit cu o factura de peste 1000 de lei (cu minus) de la fostul E-on! Dupa verificarea tuturor facturilor, nu inteleg de unde au aparut acesti bani platiti de mine in plus. O fi vreo regularizare, ceva, dar nu apare nicio explicatie.

Daca mai este cineva in aceasta situatie si stie cum pot sa intru in posesia banilor il rog sa posteze. Multumesc. Mentionez ca acum sunt la HE si nu am nicio factura!"

Citeşte şi: MIPE: În prima zi de la lansare, deja erau în total peste 13.000 de plăţi pe cardurile de energie

Reprezentantul afacerilor E-on în România este Delgaz Grid. Anul trecut, firma a anunţat că îşi modifică politica economică, renunţând la unii clienţi mai puţin bănoşi.

Delgaz Grid intenționa încă din prima parte a anului 2022, pe de altă parte, să își cedeze participația minoritară de 0,1574% deținută la Distrigaz Vest, distribuitorul și furnizorul de gaze din Oradea controlat de acționarii Luxten Lighting Company, conform Profit.ro.

Operatorul a înregistrat în 2021 pierderi de peste 66 de milioane de lei, la venituri de aproape 1,8 miliarde de lei, și un număr mediu de peste 5.300 de angajați.

Citeşte şi: Prima zi în care poți plăti factura cu voucherele pentru energie. De ce nu trebuie să stai la coadă

La postarea din grupul amintit, mai mulţi consumatori au reacţionat.

"Cu siguranță este o regularizare. Trebuie completat un formular ori din aplicație ori de pe site. Eu am avut de recuperat o sumă recent de la eon pe gaz. Le a luat cam o luna sa returneze suma. Am aprobat postarea deoarece au fost vreo 3 postări similare."

, spune alt client. O voce mai expertă indică, în alt comentariu:

Cum se face

"Vedeți foto. La secțiunea contact completați formularul. Exista câmpuri și mai jos, adăugați și fișierul PDF al facturii. Eu am făcut cererea pe 22 decembrie , pe 23 ianuarie am primit email că plata se va efectua in maxim 5 zile."

Aşadar, dacă anul trecut, din cauza modificărilor succesive făcute de legiuitor, pe legislaţia privind plagonarea preţului la energie electrică, apar diferenţe din acestea, mari sau mici, anul acesta te poţi afla printre fericiţii posesori ai unor bani care se întorc la tine.

Citește și: Florin Salam, săltat alături de Sile Broscoi în timpul unor percheziții la cămătari și proxeneți

Iar asta în destul de puţin timp:

"Nu îmi sunt cei mai simpatici (niciuni nu îmi sunt 😆) eu am avut o diferență de index când am trecut la engie, recunosc din cauza mea că dădeam un index mai mare iar la mutare a citit indexul real distrigazul. 

Și am fost nevoit să fac niște ping pong între engie și eon ca să aflu cine are de stornat factura pt că între timp emisese și engie prima factura cu un index deja plătit la eon.

Deci m-au cam perpelit și pe mine dar fiind cauza acestui deranj am stat liniștit în banca mea și am mai sunat din când în când să aflu ce se mai aude 😀. In final am recuperat banii. Asta conteaza zic eu."

, scrie alt user. Deci se poate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te