Un medic a refuzat să constate decesul unei bătrâne găsită moartă. Motivul este incredibil

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.06.2023 - 20:10
Un medic a refuzat să constate decesul unei bătrâne găsită moartă. Motivul este incredibil

Situaţie incredibilă într-un sat din Bihor, unde un medic de familie a refuzat să vină să constate decesul unei bătrâne cardiace, care fusese găsită moartă în casă. Motivul? Doctorul era în ziua lui liberă.

SHARE

Femeia fusese descoperită fără viaţă, în propria sa locuinţă, pe 1 iunie, de fiica și ginerele acesteia. Oamenii au sunat la medicul de familie, care locuieşte în apropiere ca să constate decesul.

Medicul a refuzat să constate decesul

Doctorul i-a refuzat, susţinând că este liber. Prin urmare, oamenii au fost nevoiți să sune la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj al Serviciului de Ambulanță, care a constatat că „pacienta nu prezenta semne vitale”, eliberând o fișă de deces necesară pentru ca familia să facă cele trebuincioase în vederea înmormântării, scrie ebihoreanul.

Citește și: Un ieșean a pretins că a fost mușcat de urs ca să fie tratat de medici. Adevărul era complet altul

Nemulțumiți, sătenii s-au plâns până și primarului, care însă n-a avut ce face, tocmai pentru că, strict pe lege, medicul de familie avea dreptate, nefiind obligat să constate decesul dacă nu era, formal, la serviciu.

Bătrână declarată moartă, deși era în viață

Un caz mai puțin obișnuit s-a întâmplat și peste ocean acolo unde o femeie de 66 de ani, pacientă a unui centru de îngrijire pentru persoane cu probleme psihice, s-a trezit într-un sac de transportat cadavre și abia dacă mai putea respira.

Potrivit site-ului The New York Post, bătrâna se afla într-un centru de îngrijire specializat, când unul dintre angajați a sesizat că nu mai avea puls și nici nu mai respira.

Citește și: Din cabinetul a doi medici cardiologi au dispărut obiecte personale. Cercetările continuă

Deși se pregătea să își încheie tura, a chemat o asistentă medicală să verifice încă o dată, iar aceasta i-ar fi confirmat bănuielile. Ulterior, au pus-o pe femeie într-un sac și au trimis-o către o firma de pompe funebre.

În raportul întocmit de autorități, se arată că bătrâna a fost declarată moartă în jurul ore 6:30 dimineața, la 90 de minute după ce primul membru al personalului a ridicat suspiciuni.

Femeia prezenta convulsii minore

Alte detalii importante menționate în documentele anchetei sunt cele care vizează simptomatologia pe care o avea femeia în zilele dinaintea producerii încurcăturii. Aceasta suferea de convulsii minore, prezenta sunete pulmonare „diminuate” și semne/pete pe piele.

Citește și: 10% din medici nu își justifică salariile. Cardiolog a luat cu 150.000 lei mai mult decât a muncit

A fost descoperită vie la firma de pompe funebre 

Angajații de la Ankeny Funeral Home & Crematory au desfăcut sacul la ora 8:26 și au observat că femeia era în viață. Ulterior, după ce au sunat la urgență, femeia a fost transportată la cel mai apropiat spital, unde s-a constatat că respira. În cele din urmă, a fost stabilizată și dusă înapoi în centrul de îngrijire, unde a murit din cauze naturale, două zile mai târziu. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te