Preotul Constantin Necula este decan interimar la Facultatea de Teologie din Sibiu

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.01.2024 - 10:59
Preotul Constantin Necula este decan interimar la Facultatea de Teologie din Sibiu - Foto: Facebook/Pr_ConstantinNecula
Preotul Constantin Necula este decan interimar la Facultatea de Teologie din Sibiu - Foto: Facebook/Pr_ConstantinNecula

Preotul Constantin Necula este decan interimar la Facultatea de Teologie din Sibiu. Preotul conf. univ. dr. habil. Necula a fost propus, pentru a prelua conducerea Facultății de Teologie.

SHARE

Preotul Constantin Necula este decan interimar la Facultatea de Teologie din Sibiu. Preotul conf. univ. dr. habil. Necula a fost propus, pentru a prelua conducerea Facultății de Teologie, din cadrul Univerității „Lucian Blaga”, din Sibiu.

Evoluţia are loc după decesul fostului decan, profesorul universitar Daniel Buda.

Preotul Constantin Necula este decan interimar la Facultatea de Teologie din Sibiu

Necula, care este foarte popular pe reţelele sociale, va conduce facultatea până la numirea noului decan, ce va fi ales după concursul public pentru mandatul 2024-2029.

Decizia a fost luată acum 2 zile, de către conducerea universității.

„Ca urmare a eliberării funcției de decan al Facultății de Teologie, în urma decesului domnului prof. univ. dr. Buda Daniel, la data de 26.12.2023, în vederea asigurării bunei desfășurări a activităților didactice și manageriale din cadrul facultății, până la data numirii noului decan, declarat reușit la concursul public, pentru mandatul 2024-2029, propunem:

Citeşte şi: ÎPS Teodosie, inculpat în dosarul de cumpărare de influență. Promisiunea făcută unui om de afaceri

Exercitarea temporară, în perioada mai sus menționată, a atribuțiilor aferente funcției vacante de decan al Facultății de Teologie, de către dl pr. prof. univ. dr. Constantin Necula, prodecan, fără modificarea drepturilor salariale”, se arată în nota de fundamentare, transmisă Consiliului de Administrație al ULBS.

Părintele Constantin Necula este prodecanul facultății, ales în urma concursului din martie 2020 și validat în ședința Senatului ULBS în mai 2020, pentru mandatul care tocmai s-a încheiat (2020-2024).

Foto: Facebook/Pr_ConstantinNecula

Constantin Necula s-a născut pe data de 19 iulie 1970. În 1989, a absolvit Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” din Brașov, în domeniul fizică-chimie, în 1994, a terminat șef de promoție licența, la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna”, din Sibiu, în domeniul Teologie ortodoxă pastorală, iar doi ani mai târziu studiile aprofundate.

Citeşte şi: IPS Teofan, predică despre cei care nu-l văd pe Dumnezeu, tot căutând icoane care izvorăsc mir

Părintele Constantin Necula este doctor în Teologie din anul 2005 și conferenţiar universitar din anul 2007; autor de cărți de predici, de studii și articole de specialitate, dar și de cărți pentru copii și tineret.

Este considerat un reprezentant al curentului novator din Biserica Ortodoxă Română.

Teza de doctorat are titlul „Contribuția Școlii Ortodoxe Teologice din Sibiu la dezvoltarea pedagogiei românești. Volumul I, Întemeietorii. Mitropolitul Andrei Șaguna”. Din 2017 este conducător de lucrări de doctorat la ULBS.

Constantin Necula este și consilier misionar-pastoral şi de imagine al Arhiepiscopiei Sibiului, din cadrul Mitropoliei Ardealului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te