Poliția de Frontieră va suplimenta personalul de la graniță cu ocazia sărbătorilor de iarnă

DE Bianca Iosef | Actualizat: 17.12.2022 - 13:30
Poliția de Frontieră- Foto: FACEBOOK

Poliţia de Frontieră suplimentează, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, când se aşteaptă o creştere a traficului, numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere a frontierei.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Măsuri speciale sunt luate la graniţele din vestul ţării, dar şi la graniţa cu Bulgaria şi Ucraina.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri suplimentare la punctele de trecere a frontierei din vestul ţării. 

Citește și: FOTO Celebru actor român de la Hollywood s-a afișat cu noua sa iubită. Zvonurile au fost confirmate

”Ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, când multi cetăteni români aflati în afara granitelor tării se întorc acasă alături de familie, fapt pentru care la nivelul Poliłiei de Frontieră Române au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ în toate punctele deschise traficului international.

Citește și: Virgil Popescu: Țara noastră are în plan să operaţionalizeze un cablu de transport de energie verde

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea s-a suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere a frontierei”, transmite Poliţia de Frontieră Oradea, într-un comunicat de presă, de sâmbătă. 

De asemenea, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. 

”La graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se derulează în comun cu autorităţile din statele vecine, sens în care reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu omologii unguri, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor şi a personalului aferent)”, se mai precizează în comunicat. 

Poliţia de Frontieră Oradea atrage atenţia că în vestul ţării sunt deschise mai multe puncte de trecere, pe raza a patru judeţe. 

”Pentru perioada următoare sunt estimate creşteri ale valorilor de trafic, sens în care recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera naţională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional. Reamintim ca la graniţa cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere în regim internaţional după cum urmează: pe raza judeţului Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu şi P.T.F. Vărşand; pe raza judeţului Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai şi P.T.F. Săcuieni; pe raza judeţului Satu Mare: P.T.F. Petea şi P.T.F. Urziceni; pe raza judeţului Timiş: P.T.F. Cenad”, precizează Poliţia de Frontieră. 

Măsuri suplimentare au fost luate şi  la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.  

”La graniţa cu Bulgaria formalităţile de frontieră se derulează în comun cu autorităţile din statul vecin, sens în care reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu menţin permanent legătura cu omologii bulgari, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului ( suplimentarea arterelor şi a personalului aferent)”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu. 

Măsuri suplimentare se impun şi au fost luate şi la graniţa cu Ucraina.  

Sâmbătă, coloana de autotrenuri se desfăşoară pe o distanţă de aproximativ 20 km pe DN 2 spre Vama Siret. 
”În zonă acţionează 3 echipaje de Poliţie Rutieră şi 3 de Ordine Publică. Traficul spre Rădăuţi şi Siret se desfăşoară pe un singur fir”, au transmis autorităţile din Suceava, scrie News.ro.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te