Pensionarii primesc bani în plus înainte de marea RECALCULARE. În ce zi din august se fac plățile

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 29.07.2024 - 19:26
Pensionarii primesc bani în plus înainte de marea RECALCULARE. În ce zi din august se fac plățile Foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)

Românii care se încadrează în această categorie pot primi de la stat 250 de lei în luna august. Trebuie să îndeplinească anumite condiții beneficiarii programului care sunt, în mare parte, pensionari.

SHARE
Anumite categorii de persoane pot primi periodic sume de bani de la stat pentru diferite produse și servicii. De această dată a venitu momentul plăților pentru cardurile de alimente. 
Cei mai mulți sunt pensionari care au venituri sub 2.000 de lei pe lună, dar și persoane care se află în anumite categorii de risc. 
 
Acestea vor fi încarcate, conform proiectului, cu câte 250 de lei la interval de două luni în anul 2024. În total, românii vor primi câte 1.500 de lei din care pot cumpăra alimente sau le pot folosi pentru masa caldă.
Tot ceea ce trebuie să știe beneficiarii este faptul că în luna august, încărcarea se va face abia după data de 14, imediat după plata pensiilor din România. 

Pensionarii primesc bani în plus înainte de marea RECALCULARE. În ce zi din august se fac plățile

„O nouă tranșă de 250 lei va fi virată în luna august unui numar de aproximativ 2,6 milioane de persoane!
Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu valoarea de 250 lei va începe din data de 14 august pentru un numar de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili”, a anunțat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
 
Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt:
- persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
- familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
- familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
- familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
- persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde.

Ajutorul de 250 de lei vine în susținerea pensionarilor din România, care au venituri mici. Din data de 1 septembrie, peste 3 milioane de români vor primi mai mulți bani la pensie prin recalculare. 

Procesul de introducere a datelor în sistemul național a Casei de Pensii este aproape finalizat, iar în două săptămâni vor fi trimise primele plicuri cu pensia recalculată. 

Calculul s-a făcut diferențiat așa că nicio pensie nu va fi la fel cu alta. Se va ține cont de vechimea în muncă, stagiul de cotizare și indicele de corecție. 

Citește și: Când intră cei 250 de lei pe cardurile de alimente? 2,6 milioane de persoane primesc acest ajutor

Tot ceea ce au știut să spună reprezentanții Caselor de Pensii este faptul că veniturile românilor vor crește cu 1 leu sau 3000 de lei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te